Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2019. December 12. 11:38, csütörtök | PR
Forrás: Arrabonamédia

Mit kell tudni a cirkon koronáról?

Mit kell tudni a cirkon koronáról?

Az európai lakosság jelentős hányada küzd különböző fogproblémákkal, de az igazán kiábrándító az az, hogy ez már a 12 éves korosztályban is halmozottan jelen van.

Ez azt jelenti, hogy már ebben a korban is 0,5-3,5 fogat érint a fogszuvasodás, ami elkeserítően magas. Nem jobb a helyzet a 35-45-ös korosztályban sem, mivel itt ez a szám még nagyobb. Általában a fogak 5-20 százalékát érinti valamilyen megbetegedés, és persze az ínybetegség sem elenyésző.

Cirkon korona

Koronára a fogak elvesztése vagy nagyfokú sérülés esetén van szükség. Igen ám, de miből készüljön a korona? Általában fémkerámia és cirkon korona közül tudunk választani, ami közül a cirkon az, ami ígéretesebbnek hangzik.

Nem meglepő, hogy az emberek jelentős része a természetes hatás érdekében a cirkon koronát választja, mivel megszólalásig hasonlít az eredetire. Persze megszólalás után is tökéletes.

A fogpótlás esetén mindig kétféle funkciót kell mérlegelni, hiszen a korona nem csak az esztétikumot hivatott megtartani, de elsődlegesen a rágófunkcióért felel. Ezzel szemben ma már az emberek jelentős részénél a külső megjelenés a legfontosabb, így előrébb sorolták az esztétikumot.

A cirkon korona szépsége abból fakad, hogy a cirkon meglehetősen jó áttetszőségű, szemben a fémmel. Nem mellesleg rengeteg árnyalatban elérhető, így tökéletes hasonlóság érhető el a szomszédos fogakkal.

A cirkónium egy igazán tartós fogpótlási lehetőség, mivel igen kemény és nagy szakító- és hajlító szilárdsággal rendelkezik, ami tökéletesen alkalmassá teszi a szerepére. A Prettau cirkon kifejezett előnye, hogy a pótlás egy tömbből készül, így elmaradhat a porcelán réteg, így a lepattanás is megelőzhető.

Mivel meglehetősen tartós, így költséghatékony is, ami azt jelenti, hogy nem kell túlságosan gyakran újabb kezelésnek alávetni magunkat. Persze mindez csak akkor opció, ha nem hanyagoljuk el a rendszeres fogászati ellenőrzést.

Érvek a cirkon korona mellett

Egy nagyon fontos szempont a cirkon korona választása mellett, hogy nem okoz allergiás reakciót. Mivel a fémek jellemzően allergizálhatnak, így a cirkon óriási előrelépést jelent a fogpótlásban.

Vegyük sorra, hogy miért is válasszunk cirkon koronát:

● Természetes hatásúak és esztétikusak

● Terhelhetőek, így jól bírják a rágást és az általa kifejtett erőt

● Ha vigyázunk rá, sokáig hű társunk marad a mindennapokban. Persze ide tartozik a fogászati ellenőrzés is.

● Tökéletesen illeszkedik, és az íny melletti terület sem színeződik el, mint a fémkerámia esetében

● Nincs allergiás reakció

Kell ennél több, hogy a cirkon koronát válaszd? A Completdent csapata felkészülten várja jelentkezésed!

Címkék: fogápolás, fogorvos

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.