Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Hírek

2019. December 12. 11:38, csütörtök | PR
Forrás: Arrabonamédia

Mit kell tudni a cirkon koronáról?

Mit kell tudni a cirkon koronáról?

Az európai lakosság jelentős hányada küzd különböző fogproblémákkal, de az igazán kiábrándító az az, hogy ez már a 12 éves korosztályban is halmozottan jelen van.

Ez azt jelenti, hogy már ebben a korban is 0,5-3,5 fogat érint a fogszuvasodás, ami elkeserítően magas. Nem jobb a helyzet a 35-45-ös korosztályban sem, mivel itt ez a szám még nagyobb. Általában a fogak 5-20 százalékát érinti valamilyen megbetegedés, és persze az ínybetegség sem elenyésző.

Cirkon korona

Koronára a fogak elvesztése vagy nagyfokú sérülés esetén van szükség. Igen ám, de miből készüljön a korona? Általában fémkerámia és cirkon korona közül tudunk választani, ami közül a cirkon az, ami ígéretesebbnek hangzik.

Nem meglepő, hogy az emberek jelentős része a természetes hatás érdekében a cirkon koronát választja, mivel megszólalásig hasonlít az eredetire. Persze megszólalás után is tökéletes.

A fogpótlás esetén mindig kétféle funkciót kell mérlegelni, hiszen a korona nem csak az esztétikumot hivatott megtartani, de elsődlegesen a rágófunkcióért felel. Ezzel szemben ma már az emberek jelentős részénél a külső megjelenés a legfontosabb, így előrébb sorolták az esztétikumot.

A cirkon korona szépsége abból fakad, hogy a cirkon meglehetősen jó áttetszőségű, szemben a fémmel. Nem mellesleg rengeteg árnyalatban elérhető, így tökéletes hasonlóság érhető el a szomszédos fogakkal.

A cirkónium egy igazán tartós fogpótlási lehetőség, mivel igen kemény és nagy szakító- és hajlító szilárdsággal rendelkezik, ami tökéletesen alkalmassá teszi a szerepére. A Prettau cirkon kifejezett előnye, hogy a pótlás egy tömbből készül, így elmaradhat a porcelán réteg, így a lepattanás is megelőzhető.

Mivel meglehetősen tartós, így költséghatékony is, ami azt jelenti, hogy nem kell túlságosan gyakran újabb kezelésnek alávetni magunkat. Persze mindez csak akkor opció, ha nem hanyagoljuk el a rendszeres fogászati ellenőrzést.

Érvek a cirkon korona mellett

Egy nagyon fontos szempont a cirkon korona választása mellett, hogy nem okoz allergiás reakciót. Mivel a fémek jellemzően allergizálhatnak, így a cirkon óriási előrelépést jelent a fogpótlásban.

Vegyük sorra, hogy miért is válasszunk cirkon koronát:

● Természetes hatásúak és esztétikusak

● Terhelhetőek, így jól bírják a rágást és az általa kifejtett erőt

● Ha vigyázunk rá, sokáig hű társunk marad a mindennapokban. Persze ide tartozik a fogászati ellenőrzés is.

● Tökéletesen illeszkedik, és az íny melletti terület sem színeződik el, mint a fémkerámia esetében

● Nincs allergiás reakció

Kell ennél több, hogy a cirkon koronát válaszd? A Completdent csapata felkészülten várja jelentkezésed!

Címkék: fogápolás, fogorvos

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2020. Február 18. 06:09, kedd | Bulvár

Akusztikus elődöntőkkel folytatódik A Dal 2020

A három élő válogató adásból továbbjutott tizennyolc előadó közül most szombaton kilencen lépnek színpadra a Duna Televízióban és a Duna World csatornán látható eseményen.