Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2011. Március 18. 07:13, péntek | Helyi
Forrás: Helytörténeti Gyűjtemény, Dombóvár

Most a szekcsői idősek jöttek, de később a múzeum megy házhoz...

Most a szekcsői idősek jöttek, de később a múzeum megy házhoz...

A Kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthon lakóinak egy csoportja - az esősre fordult tavaszi idő ellenére - látogatást tett a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben. A mára több szempontból is akadálymentes épület kiállításaiban

A látogatók között volt Bükösdi János nyugalmazott népművelő is, aki maga is tevékeny részese volt például a legendás alsóhetényi ásatásoknak. Mások a volt Villanytelepről és az Ivanich családról vagy a Gőzfürdőről elevenítették fel emlékeiket a - még a héten megtekinthető - villamostörténeti időszaki kiállítás tablói előtt. Zerényi Szilvia ésNémeth Győzőnéprogramszervező, mentálhigiénés munkatársbátorítására az idős vendégek maguk is kipróbálták a működőképes "delejes csodákat".

Egy rövid időre bekukkantottak a látogatók az úgynevezett Közkincs szobába is, ahol kortársaik, a Hímes Kezek Kör tagjai tartották éppen szakköri foglalkozásukat. A szervezők és a házigazdák elhatározták, hogy egy tematikus programsorozatot dolgoznak ki, amellyel a kaposszekcsői közösséget felkeresve helybe viszik majd a múzeumi ismereteket. A népszokások, régi és változó mesterségek, népzene és dalok világát közösen elevenítenék fel. Ez jó alkalmat nyújtana arra, hogy az elkötelezett kaposszekcsői és dombóvári kultúrmunkások maguk is első kézből szerezzenek pótolhatatlan, élő forrásismereteket.

Szöveg: Zerényi Szilvia, fotók: Zerényi Szilvia és Kriston Vízi JózsefEzek érdekelhetnek még

2019. Október 19. 08:00, szombat | Helyi

Átadták a díjakat

A nemrégiben megrendezett Biztonságban 7 próba vetélkedő nyerteseinek díjátadóját tartották meg a Dombóvári Rendőrkapitányságon.

2019. Október 18. 08:21, péntek | Helyi

A Boldog Iskola cím büszke nyertese a Belvárosi

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben elnyerte a Jobb Veled a Világ Alapítvány által hirdetett pályázaton a „Boldog Iskola” címet.

2019. Október 17. 16:20, csütörtök | Helyi

Időközi polgármester-választás lesz Gyulajon

Időközi polgármester-választást tartanak a Tolna megyei Gyulajon, ahol október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani.

2019. Október 17. 10:29, csütörtök | Helyi

Baráti szívességből lopott

Egy naki mezőgazdasági telephelyről lopott gyógyszereket a cég egyik alkalmazottja. Vele szemben sikkasztás vétség elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást a dombóvári rendőrök.