Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2011. Március 18. 07:13, péntek | Helyi
Forrás: Helytörténeti Gyűjtemény, Dombóvár

Most a szekcsői idősek jöttek, de később a múzeum megy házhoz...

Most a szekcsői idősek jöttek, de később a múzeum megy házhoz...

A Kaposszekcsői Evangélikus Diakóniai Otthon lakóinak egy csoportja - az esősre fordult tavaszi idő ellenére - látogatást tett a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben. A mára több szempontból is akadálymentes épület kiállításaiban

A látogatók között volt Bükösdi János nyugalmazott népművelő is, aki maga is tevékeny részese volt például a legendás alsóhetényi ásatásoknak. Mások a volt Villanytelepről és az Ivanich családról vagy a Gőzfürdőről elevenítették fel emlékeiket a - még a héten megtekinthető - villamostörténeti időszaki kiállítás tablói előtt. Zerényi Szilvia ésNémeth Győzőnéprogramszervező, mentálhigiénés munkatársbátorítására az idős vendégek maguk is kipróbálták a működőképes "delejes csodákat".

Egy rövid időre bekukkantottak a látogatók az úgynevezett Közkincs szobába is, ahol kortársaik, a Hímes Kezek Kör tagjai tartották éppen szakköri foglalkozásukat. A szervezők és a házigazdák elhatározták, hogy egy tematikus programsorozatot dolgoznak ki, amellyel a kaposszekcsői közösséget felkeresve helybe viszik majd a múzeumi ismereteket. A népszokások, régi és változó mesterségek, népzene és dalok világát közösen elevenítenék fel. Ez jó alkalmat nyújtana arra, hogy az elkötelezett kaposszekcsői és dombóvári kultúrmunkások maguk is első kézből szerezzenek pótolhatatlan, élő forrásismereteket.

Szöveg: Zerényi Szilvia, fotók: Zerényi Szilvia és Kriston Vízi JózsefEzek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 09:25, kedd | Helyi

Törő 65 éves

Nekem is – mint ahogy rengeteg magyar szurkolónak – Törőcsik András volt a kedvenc magyar futballistám.

2020. Május 25. 14:13, hétfő | Helyi

Tűzesetek és a viharos szél adott munkát a hétvégén a tűzoltóknak

Két tűzesethez és fakidőléshez kellett vonulniuk a dombóvári tűzoltóknak.

2020. Május 25. 08:52, hétfő | Helyi

A héten új fellépőkkel folytatódik a térzene Dombóváron

A Swing Ladies és a Vivat Bacchus Dombóváron

2020. Május 24. 19:58, vasárnap | Helyi

Két és fél kilogramm kokain volt egy Pécsen balesetet szenvedő motoros hátizsákjában

A közlemény szerint Pécs határában, a 66-os úton szombat délután ütközött egy személyautó és egy motoros, miután az autót vezető férfi lefékezett, és járművébe a mögötte haladó motoros beleszaladt.