Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Június 17. 10:45, hétfő | Helyi
Forrás: DOVASE

Mozgásban a város - Két éve futunk a körön

Mozgásban a város - Két éve futunk a körön

A nagy meleg ellenére a résztvevők 1 óra alatt 486 km futottak össze.

A város apraját és nagyját megmozgató közös futással emlékeztünk a Szigeterdőben kialakított futókör avatásának 2. évfordulójára.
Először a Kölyök-atlétika program keretében 4 csapat 73 kisdiákja versenyzett egymással a Szuhay Sportcentrumban. A futókörön immáron a hagyományoknak megfelelően a legkisebbek, 50 óvodás a szüleikkel „összefogva” teljesítették az első kört. Jutalmuk nem maradt el, kupát vihettek haza emlékbe.
A megmozduláson a város majd összes iskolája képviseltette magát. 90 diák teljesítménye összesen 514 kör volt 30 perc alatt.
Az utolsó fordulóban, Göblyös Csenge válogatott atléta vezényelt közös bemelegítés után cégek, egyesület képviselői álltak a rajthoz, hogy a felhívásnak megfelelően minél hosszabb távot hagyjanak maguk mögött fél óra alatt. A 45 résztvevő 297 kör megtételével 178 kilométert futott össze.

A rendezvényen jelképes versenyt hirdettünk a város iskolái, valamint cégei, intézményei és civil szervezetei között.
A DOVASE által felajánlott vándorserleget a résztvevő iskolák közül idén is az Illyés Gyula Gimnázium nyerte el 215 körös kimagasló teljesítménnyel. A cégek, civil, családi csapatok közül a nyertes pedig az összesítésben 129 kört teljesítő Dombóvári Judo Klub csapata volt, megelőzve a tavalyi első Viessmann Technika Dombóvár Kft. lelkes(115 kör) csapatát. A győztesek egy évig őrizhetik a vándorserleget, hogy aztán jövőre újra elnyerhessék a leglelkesebb futócsoportok.
Minden résztvevőnek jó érzés volt, hogy a sportok királynőjével, az atlétika sportággal közösen népszerűsíthette az egészséges életmódot. A közel 260 résztvevő nagyszerűen érezte magát, s ,akik most távol maradtak, egy embert próbáló élménnyel lettek szegényebbek...
A helyszínen ásványvízzel, üdítővel, müzli szelettel kedveskedtek a rendezők.
Köszönjük a DOMBÓ-COOP Zrt., a szülők, pedagógusok támogatását.
Dombóvár Város Önkormányzatának folyamatos támogatása nélkül sem jöhetett volna létre a rendezvényünk. A gördülékeny szervezésben és lebonyolításban nagy szerepe volt az edzőknek, atlétáknak és szüleiknek. Köszönet nekik is!

DOMBÓVÁRI VASUTAS ATLÉTIKAI ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 08:13, szerda | Helyi

Két aranyéremmel tért haza Szlovákiából Farkas Bence

A szlovákiai Nagyszombat adott otthont július 12-én annak az U18-as válogatott atlétikai viadalnak, amelyen a házigazdákon kívül Csehország, Magyarország és Szlovénia nemzeti csapatai vettek részt.

2019. Július 16. 16:00, kedd | Helyi

13 család tölthetett három napot a Balatonnál

A hagyományokat követve idén is üdülést szervezett a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat az „Új kezdet” Roma Egyesülettel közösen 13 hátrányos helyzetű helyi, mászlonyi és szarvasdi családnak.

2019. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Az elmúlt évekhez hasonlóan július második hetében ismét német és magyar gyerekek zsivajától volt hangos Gunaras,

2019. Július 16. 08:27, kedd | Helyi

Újdombóváron megnövekedett az igény az építési telkek iránt

Új utcák nyitásával próbálja segíteni az Újdombóváron letelepedni szándékozókat az önkormányzat.