Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2019. Június 17. 10:45, hétfő | Helyi
Forrás: DOVASE

Mozgásban a város - Két éve futunk a körön

Mozgásban a város - Két éve futunk a körön

A nagy meleg ellenére a résztvevők 1 óra alatt 486 km futottak össze.

A város apraját és nagyját megmozgató közös futással emlékeztünk a Szigeterdőben kialakított futókör avatásának 2. évfordulójára.
Először a Kölyök-atlétika program keretében 4 csapat 73 kisdiákja versenyzett egymással a Szuhay Sportcentrumban. A futókörön immáron a hagyományoknak megfelelően a legkisebbek, 50 óvodás a szüleikkel „összefogva” teljesítették az első kört. Jutalmuk nem maradt el, kupát vihettek haza emlékbe.
A megmozduláson a város majd összes iskolája képviseltette magát. 90 diák teljesítménye összesen 514 kör volt 30 perc alatt.
Az utolsó fordulóban, Göblyös Csenge válogatott atléta vezényelt közös bemelegítés után cégek, egyesület képviselői álltak a rajthoz, hogy a felhívásnak megfelelően minél hosszabb távot hagyjanak maguk mögött fél óra alatt. A 45 résztvevő 297 kör megtételével 178 kilométert futott össze.

A rendezvényen jelképes versenyt hirdettünk a város iskolái, valamint cégei, intézményei és civil szervezetei között.
A DOVASE által felajánlott vándorserleget a résztvevő iskolák közül idén is az Illyés Gyula Gimnázium nyerte el 215 körös kimagasló teljesítménnyel. A cégek, civil, családi csapatok közül a nyertes pedig az összesítésben 129 kört teljesítő Dombóvári Judo Klub csapata volt, megelőzve a tavalyi első Viessmann Technika Dombóvár Kft. lelkes(115 kör) csapatát. A győztesek egy évig őrizhetik a vándorserleget, hogy aztán jövőre újra elnyerhessék a leglelkesebb futócsoportok.
Minden résztvevőnek jó érzés volt, hogy a sportok királynőjével, az atlétika sportággal közösen népszerűsíthette az egészséges életmódot. A közel 260 résztvevő nagyszerűen érezte magát, s ,akik most távol maradtak, egy embert próbáló élménnyel lettek szegényebbek...
A helyszínen ásványvízzel, üdítővel, müzli szelettel kedveskedtek a rendezők.
Köszönjük a DOMBÓ-COOP Zrt., a szülők, pedagógusok támogatását.
Dombóvár Város Önkormányzatának folyamatos támogatása nélkül sem jöhetett volna létre a rendezvényünk. A gördülékeny szervezésben és lebonyolításban nagy szerepe volt az edzőknek, atlétáknak és szüleiknek. Köszönet nekik is!

DOMBÓVÁRI VASUTAS ATLÉTIKAI ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 18. 08:21, péntek | Helyi

A Boldog Iskola cím büszke nyertese a Belvárosi

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben elnyerte a Jobb Veled a Világ Alapítvány által hirdetett pályázaton a „Boldog Iskola” címet.

2019. Október 17. 16:20, csütörtök | Helyi

Időközi polgármester-választás lesz Gyulajon

Időközi polgármester-választást tartanak a Tolna megyei Gyulajon, ahol október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani.

2019. Október 17. 10:29, csütörtök | Helyi

Baráti szívességből lopott

Egy naki mezőgazdasági telephelyről lopott gyógyszereket a cég egyik alkalmazottja. Vele szemben sikkasztás vétség elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást a dombóvári rendőrök.

2019. Október 16. 08:50, szerda | Helyi

Otthoniak és Dombóvárról Elszármazottak Facebook Csoport találkozóját tartották szombaton

5 éves a Dombóvárról Elszármazottak Facebook Csoport, s tagjai immáron harmadik alkalommal találkozhattak személyesen is Dombóváron.