Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 24. 08:36, kedd | Helyi
Forrás: MTI/Fotó: kalakaversudvar.hu

Művészetek Völgye - Programok a Kaláka Versudvarban

Művészetek Völgye - Programok a Kaláka Versudvarban

A Kaláka és a Szélkiáltó együttes koncertjével nyílik meg a Kaláka Versudvar Kapolcson, a Művészetek Völgyében péntek délután; az együttes tíz napon át várja a látogatókat zenés irodalmi műsorokkal.

Pénteken 19 órakor Keserédes címmel a Szélkiáltó ad koncertet, este kilenctől Valaki jár a fák hegyén címmel a Kaláka együttes Kányádi-estje veszi kezdetét, a vendég Kányádi Sándor lesz.

Szombattól minden nap reggel tíztől Benedek Krisztina népi énekessel Kerekítő mondókás móka kezdődik az udvarban a legkisebbeknek; a felnőttek délután egytől Lackfi János vezetésével a Versműhelyben kreatív írással foglalkozhatnak.
Számos vendég megfordul majd az udvarban, így például a szlovák Kor-Zár együttes, Malek Andrea és Szalóki Ági énekes, Dinnyés József daltulajdonos, Varró Dániel énekes, Berecz András mesemondó, Mesterházi Mónika költő, Rátóti Zoltán színművész és Müller Péter Sziámi költő, zenész.
A sok zenés gyermekprogram mellett felnőtteknek szóló rendezvények is lesznek; vasárnap 21 órakor Kitaszít és befogad a világ címmel Francois Villon-estet ad Mácsai Pál és Huzella Péter.


Gryllus Dániel, a programok egyik szervezője az MTI-nek elmondta, hogy a Kaláka a kezdetektől fogva szereplője a völgynek, a szervezőkkel régi a barátság "és nagyon egy nyelvet beszélünk".
Hozzátette: kiderült, hogy a völgyben jól működnek a különböző tematikus udvarok, a Kaláka pedig örömmel mondott igent tavaly a felkérésre. A versudvarnak nagy sikere volt, több ezren látogattak el a programokra, a visszajelzések alapján igen jó hangulatban telt a tíz nap, így természetes volt, hogy idén is ott lesznek. Néhány dolgon változtattak, de a szellemisége ugyanaz marad a versudvarnak - tette hozzá a zenész.
Elárulta: a programsorozatban visszatekintenek az előző évre is, amikor megjelent a Szabó Lőrinc verseit feldolgozó új lemezük, valamint emlékezetes koncertet adtak Gryllus Vilmos 60. születésnapján: ezek a dalok is hallhatók lesznek a Kaláka Versudvarban.


A részletes programot a www.kalakaversudvar.hu oldalon lehet olvasni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.