Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Február 03. 19:31, szerda | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Nagy Attila: A síszezonban irány Erdély és a Covasna Winter Rally

Nagy Attila: A síszezonban irány Erdély és a Covasna Winter Rally

Az évszaknak megfelelően havas körülmények között melegít a 2021-es szezonra Csomós Mixi és Nagy Attila.

A tavalyi évet egy kis csúszkálással zártátok. Hol jártatok december legvégén?

A Kakucs Ringen autóztunk még egyet 2020-ban utoljára. Nagyon terveztük a Szilveszter Rallye-t, de az sajnos elmaradt. Tavaly lett volna harmadjára lehetőségünk Skoda Fabia R5-el rajthoz állni a Hungaroring környékén, így a Szilveszter Rallye abszolút értékelésében mindenképpen dobogóra szerettünk volna állni. Tavalyelőtt nem sokkal maradtunk le a legjobb háromtól, ezért Mixi kezében és lábában is nagyon benne lett volna a boogie, de a Szilveszter Rallye-t nem rendezhették meg, ám észrevettük, hogy a Kakucs Ringen lesz egy kis szilveszteri szlalom kupa. Elhatároztuk, hogy Szilveszter Rallye helyett elmegyünk oda levezetni az évet, kizárólag stresszmentesen szerettünk volna egy jót kocsikázni.

Nem csak ti gondolkodtatok így, elég nívós és népes mezőny sereglett össze végül. Milyen volt az évzárótok?

Elég jól sikerült a versenyünk. Ott voltak például Turán Friciék, valamint Ollé Sasáék is, így nem csak a buliról szólt a megmérettetés, hanem tudtunk egy kicsit csatázni a fiúkkal is. De az eredménynek ezúttal semmilyen jelentősége nem volt, alapvetően csakis a mókáról szólt az egész. Élveztük, ahogy csúszkáltunk és keresztbe mentünk a pályán, ahol csak lehetett.

Mivel telt a január a csapatnak?

Az év első hónapja arról szólt nekünk, hogy készülünk a március végén kezdődő 2021-es bajnoki szezonra. A szervizcsapat szétszedte az autót, és alaposan átnézte a Skoda Fabia R5-öt, szinte minden új benne. A munka közben azt is gyakorolták a srácok, hogy a lehető legrövidebb idő alatt tudják átépíteni aszfaltról murvára és vissza a futóművet a kocsink alatt. Mi is folyamatosan tréningezünk, fizikálisan készülünk, nem állt meg az élet egy pillanatra sem a házunk táján. Most sem lazítunk. Jelenleg is úton vagyunk, a Covasna Winter Rally-ra tartunk éppen, ám ez a túra nem csak a versenyzésről fog szólni. Összekötöttük a méltán híres futamot egy kis kikapcsolódással, csapatépítéssel is. Már hétfőn elindulunk Erdélybe, ahol Szabó Gergő fog minket vendégül látni, aki megígérte, hogy hószánon is bemutatja nekünk Erdély csodálatosan szép hegyeit.

Továbbra is a buli kedvéért autóztok, vagy kőkeményen nézitek az órát?

Azt már sokan tudják rólunk, hogy igencsak maximalisták vagyunk, pláne akkor, ha a rallye-ról van szó. Nem fogunk ráfeszülni az eredményre, buliversenyként fogjuk fel a Covasna Winter Rally -t, még nem akarunk életre-halálra küzdeni. Ellenben azt gondolom, hogy annak senki sem örülne, legfőképpen mi nem, ha csak a tizedik helyen érnénk be a célba. Úgyhogy a vidámság mellett arra is törekszünk majd, hogy a szakaszok végén, a stoppert látva is legyen okunk a mosolygásra. De erről majd csak legközelebb…

Köszönjük együttműködő partnereinknek:

T+Á Média Kft, CIKS Kft, ZÉG Kft, AURUM FRONS GRAND KFT, RabócsiRing Kft, Balázs-Diák Kft, Északmagyar Téglaipari Kft, BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft, Magyar Trans Kft, Heda- Sped Kft, Tau- Trade Bt, SoldoBau Mélyépítő Kft, UJGOLD Kft, SFT Ungarn Kft, Alu Casting Support Kft, Progast Kft, Por + Fém Kft, K-N Transz Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft, ASAP Hungária Kft, Lotte Kft, RSZ- Kő Kft, HANKOOK Racing Tires- RTH Versenyabroncs Kft, MOL Racing Kft, Rapidnyomda

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.