Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2023. Június 30. 22:37, péntek | Helyi

Nagy értékű adományt vehetett át a dombóvári gimnázium

Nagy értékű adományt vehetett át a dombóvári gimnázium

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Szuverén Máltai Lovagrend közös akciójában közel 10 millió forint összegű adomány érkezett a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium részére.

A hét osztályra elegendő iskolabútort szállító kamion június 26-án érkezett meg Dombóvárra.

Tizenkét éve működik együtt a dombóvári gimnázium és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régió Egyházaskozári csoportja. Puskás Antal kistérségi csoportvezető kiemelte, hogy a hosszú évek során rengeteg segítséget kaptak az iskolától, számos akcióban, gyűjtésben vállaltak aktív szerepet a diákok a közösségi munka keretében.

Februárban kért segítséget az iskola nevében a helyettes vezető és indult el a szervezés a régi, kényelmetlen padok és asztalok cseréjével kapcsolatban. Puskás Antal, a Szuverén Máltai Lovagrend nyugalmazott nagykövetéhez, Ugron Imréhez fordult, aki rögtön az ügy mellé állt és pár hónap alatt megtalálták a megoldást. Németországból érkezett az adomány, egy iskolából hoztak el új és jó állapotú használt bútorokat közel tízmillió forint értékben.

Dr. Szabó Péter Gyula, Dombóvár jegyzője és Horváth Józsefné önkormányzati képviselő, a Humán Bizottság elnöke személyesen köszönték meg Ugron Imrének és Puskás Antalnak a fáradozást, a nagy értékű támogatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 08:22, hétfő | Helyi

Sorra szegte a szabályokat egy 45 éves dombóvári sofőr Kaposváron

Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett június 10-én délután Kaposvár belvárosában. A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé.

2024. Június 14. 09:07, péntek | Helyi

Változik a dombóvári gyermekorvosok rendelési ideje a nyári szünetben

Tájékoztatás a dombóvári gyermekorvosok rendelési idejéről 2024. június 17-től szeptember 10-ig.

2024. Június 14. 09:03, péntek | Helyi

Több baleset is történt Tolnában az esős időben

A napokban több olyan baleset is történt Tolnában, ahol a sofőr az esős időben nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességet.

2024. Június 12. 14:13, szerda | Helyi

Újabb elismerés a dombóvári Rozsusa-Bau Kft-nek

Dávid Roland, a Rozsusa-Bau Kft. ügyvezetője nyilatkozott az idei év történéseiről: