Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. Június 27. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nagy Márton az Eaton Corporation és partnervállalatuk, a Johnson Controls International vezetőivel egyeztetett

Nagy Márton az Eaton Corporation és partnervállalatuk, a Johnson Controls International vezetőivel egyeztetett

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn hivatalában fogadta Christopher Hesst, az Eaton Corporation globális közkapcsolati alelnökét, valamint Eamonn Hughest, a Johnson Controls vállalati pénzügyekért felelős alelnökét - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az egyeztetésen a felek áttekintették a magyar gazdaság és a magyar ipar előtt álló kihívásokat és aktuális folyamatokat, a globális minimumadó kérdéskörét, valamint a potenciális, jövőbeli üzleti befektetési lehetőségeket.

Az Eaton 2018 óta tagja az Európai Járműipari Gyártók Szövetségének, valamint nagy hangsúlyt fektet az energetikai fejlesztésekkel kapcsolatos autóipari kutatásokra, mind az elektromos, mind pedig a hagyományos belső égésű járműveket tekintve. Az Eaton Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat a budapesti, BSC Üzleti és Szolgáltató Központban és győri gyártóközpontjukban.

A Johnson Controls Magyarországon 1995 óta van jelen elsősorban a gépészeti automatika rendszerek kivitelezése és az ipari hűtéstechnikai berendezések gyártása és szállítása területén. Nemzetközi anyavállalata 150 országban számít vezető beszállítónak a fűtés-szellőztetés-klimatizálás és épületfelügyeleti automatika rendszerek területén.

A felek megállapították, hogy Magyarország vonzó befektetési helyszín, ezért keresni kell az együttműködés további lehetséges útjait, így az egyeztetések folyamatosak maradnak a jövőben is - olvasható a minisztérium közleményében.

Fotó: mti

Címkék: gazdaság, nagy márton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.