Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2023. Június 27. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: mti

Nagy Márton az Eaton Corporation és partnervállalatuk, a Johnson Controls International vezetőivel egyeztetett

Nagy Márton az Eaton Corporation és partnervállalatuk, a Johnson Controls International vezetőivel egyeztetett

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn hivatalában fogadta Christopher Hesst, az Eaton Corporation globális közkapcsolati alelnökét, valamint Eamonn Hughest, a Johnson Controls vállalati pénzügyekért felelős alelnökét - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az egyeztetésen a felek áttekintették a magyar gazdaság és a magyar ipar előtt álló kihívásokat és aktuális folyamatokat, a globális minimumadó kérdéskörét, valamint a potenciális, jövőbeli üzleti befektetési lehetőségeket.

Az Eaton 2018 óta tagja az Európai Járműipari Gyártók Szövetségének, valamint nagy hangsúlyt fektet az energetikai fejlesztésekkel kapcsolatos autóipari kutatásokra, mind az elektromos, mind pedig a hagyományos belső égésű járműveket tekintve. Az Eaton Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat a budapesti, BSC Üzleti és Szolgáltató Központban és győri gyártóközpontjukban.

A Johnson Controls Magyarországon 1995 óta van jelen elsősorban a gépészeti automatika rendszerek kivitelezése és az ipari hűtéstechnikai berendezések gyártása és szállítása területén. Nemzetközi anyavállalata 150 országban számít vezető beszállítónak a fűtés-szellőztetés-klimatizálás és épületfelügyeleti automatika rendszerek területén.

A felek megállapították, hogy Magyarország vonzó befektetési helyszín, ezért keresni kell az együttműködés további lehetséges útjait, így az egyeztetések folyamatosak maradnak a jövőben is - olvasható a minisztérium közleményében.

Fotó: mti

Címkék: gazdaság, nagy márton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős