Városlista
2021. március 6, szombat - Leonóra

Hírek

2011. Április 10. 13:25, vasárnap | Helyi

Nagy múltú pécsi kórussal adott közös koncertet a Kapos Kórus

Nagy múltú pécsi kórussal adott közös koncertet a Kapos Kórus

Az Apáczai Szakközépiskola díszterme volt a helyszíne annak a hangversenynek, amelyet április 3-án adott a Tillai Aurél egyetemi tanár, professor emeritus, zeneszerző, ének- és zenekar vezető irányításával működő Pécsi Kamarakórus é

A Magyar Örökség díjas Pécsi Kamarakórus dirigálását Tillai Aurél Liszt és Magyar Örökség díjas karnagy egy mű erejéig átengedte a nemrég karvezetői diplomát szerzett fiának, Tillai Atillának. Műsorukban zongorán közreműködött Dr. Kopjár Gábor. Az általuk Debussy-től előadott Deux chansons című műben szólót énekelt Tillai Tímea, Komáromi Aliz, Mádai Gabriella, Megyesi-Schwartz István, valamint dr. Kutas Péter.

A kiemelt hangversenykórus minősítésű Kapos Kórust az első diplomáját Tillai-tanítványként szerző Markovics Gábor vezényelte, műsorukban zongorán közreműködött Cseke István.

A Pécsi Kamarakórus által előadott dalokat az énekegyüttesben 1958 óta meghatározó tag Szauer Dezső tanár, míg a Kapos Kórus előadásában felhangzó műveket Frellerné dr. Kovács Anna, Dombóvár nyugalmazott címzetes főjegyzője, értő zenebarát konferálta fel.

A rendezvényről készült és a Szórakoztató negyedünkben található képgalériánk a lenti képre kattintva közvetlenül is megnyitható.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 06. 08:00, szombat | Helyi

DOVASE évértékelő, a vírushelyzet miatt írásos formában

Az évértékelő megtartását a vírushelyzet sajnos ellehetetlenítette, így azt írásos formában az egyesület weboldalán lehet megtekinteni, a díjak pedig csoportos foglalkozásokon kerültek kiosztásra.

2021. Március 05. 15:00, péntek | Helyi

Dombóvári sportszervezetek, egyesületek igényelhetnek támogatást

Pályázati felhívás Dombóvár Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésében elkülönített sporttámogatási keretből történő támogatás igénylésére.

2021. Március 05. 08:46, péntek | Helyi

Bűncselekményből származó milliók tisztára mosásában segített Nakon egy nő

A Tolna megyei nyomozók egy 69 éves naki asszonyt gyanúsítottak meg azzal, hogy legalább 50 millió forintnyi, bűncselekményekből származó összeg tisztára mosásában vett részt.

2021. Március 04. 16:26, csütörtök | Helyi

Egyensúly és stabilitás

A város fizetőképességének megtartása a legfontosabb feladat az idei évi költségvetés szempontjából Dombóváron, hangsúlyozta Pintér Szilárd polgármester.