Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Szeptember 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nagyapja megöléséért elítéltek egy zuglói férfit

Nagyapja megöléséért elítéltek egy zuglói férfit

Nagyapja megöléséért 12 év börtönnel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen egy zuglói férfit - tudatta a tábla sajtótitkársága szerdán közleményben az MTI-vel.

Az eljárás adatai szerint a vádlottat a sértett nevelte fel. Viszonyuk 2018-ban megromlott, mert nagyapja szexuális kapcsolatot akart létesíteni a vádlott élettársával. Később kibékültek, ám amikor 2019. február 16-án találkoztak, a vádlott egy XIV. kerületi parkolóban elmetszette a sértett nyakát. A nagyapa a helyszínen meghalt, holttestét másnap a rokonok fedezték fel az autóban.

A vádlott a bűncselekmény elkövetésekor nem tisztázható mélységű tudatzavarban szenvedett. Önhibájából eredően gyógyszer és alkohol hatása alatt állt, ami károsan befolyásolhatta tudatállapotát. Ugyanakkor nem szenvedett olyan kóros elmeállapotban, amely kizárta vagy korlátozta volna cselekménye következményeinek felismerésében. A vádlott bűnösségét a bíróságok szerint saját ténybeli beismerő vallomásán kívül kétséget kizáró módon alátámasztották egyéb személyi és tárgyi bizonyítékok, valamint az igazságügyi genetikai szakértői vélemény.

Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék kimondta a vádlott bűnösségét emberölés miatt, és 12 év börtönre ítélte azzal, hogy leghamarabb büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, ezért a törvény szerint a másodfokú eljárásban a vádlott büntetését már nem lehetett súlyosítani. A vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést, amit a védő később hatályon kívül helyezés és enyhítés érdekében is fenntartott.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú ítéletet lényegében helybenhagyta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére