Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Március 25. 14:34, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Fotó: alfahir.hu

Narancssárga figyelmeztetés Tolna megyére

Narancssárga figyelmeztetés Tolna megyére

Kérjük, hogy aki teheti, ne induljon útnak!

2013. március 25. 13:50

A folyamatos havazás miatt az M6-os autópálya jobb pályatestének 135. km-szelvényénél a havas úton megcsúszott és keresztbe fordult egy kamion, így jelenleg csak fél pályán bonyolódik a forgalom.

Az 55-ös számú főúton Pörbölynél, illetve az alsónyéki elágazónál személyautók csúsztak az árokba.

A 65-ös számú főúton Hőgyésznél három kamion is keresztbe fordult a csúszós úton. Ezen az útszakaszon jelenleg a kapaszkodó sávon lehet haladni.

Kérjük, hogy aki teheti, ne induljon útnak!

Amennyiben feltétlenül szükséges közlekedniük, az indulást megelőzően ellenőrizzék gépjárműveik műszaki állapotát, az üzemanyagtartály töltöttségi szintjét, számoljanak az esetleges elakadásokkal járó kellemetlenségekkel is. Vigyenek magukkal hólapátot, élelmiszert, forró italt, meleg ruhát.

2013. március 25. 11:00

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2013.03.26. kedd éjfélig

Kedd reggelig főként a Dunántúl középső és déli részén, illetve az Alföld északnyugati részén jelentős vastagságú (15-25 cm) hótakaró kialakulása várható. Keleten, délkeleten vegyes formájú csapadék valószínű, északnyugaton, a Kisalföld térségében pedig kevesebb hóra számítunk. Kedden napközben inkább csak megszakításokkal valószínű gyengébb havazás, majd késő délutántól nyugat felől újabb hullámban várható havazás.

Az élénk, időnként erős északkeleti szél több helyen képes lesz hordani lehullott havat, ami jellemzően alacsony szintű hófúvást eredményez, és a látástávolságot jelentősen nem csökkenti. Hétfő estig főképpen Tolna és Baranya megyében, majd estétől kedd hajnalig az Alföld északi részén (Jász-Nagykun-Szolnok megye és környezete, Pest megye déli része) azonban gyakrabban lesz erős (40-55 km/h) a szél, így magasabb hóbuckák is kialakulhatnak. Kedd napközben veszít erejéből a szél, és vastagabb hóval fedett területeken inkább ismét csak mérsékelt, élénk légmozgás várható.

A Katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy ha teheti, ne induljon útnak, hha feltétlenül szükséges, előtte érdeklődjön az utak állapotáról, és csak a téli időjárásra jól felkészített gépjárművel tegye!

Jelenleg a megyére narancssárga figyelmeztetés, citromsárga riasztás van érvényben!

Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Címkék: hófúvás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.