Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Augusztus 05. 08:25, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Ne hagyjuk, hogy átverjenek!

Ne hagyjuk, hogy átverjenek!

Az elmúlt hetekben megszaporodtak a kéretlen e-mailek, az internetes böngészőkben a félrevezető weboldalak, a felugró reklámok, melyek valami nyereményről értesítenek.

A csalók a szolgáltatók arculatával, esetleg nevével, és a mi naivságunkkal élnek vissza.

Az erre specializálódott csalók ismert szolgáltatók, cégek arculati elemeit felhasználva, hamis e-mailek és honlapok segítségével próbálnak meg személyes adatainkhoz hozzáférni.

A leggyakrabban előforduló esetek:

  • e-mailben értesítik az ügyfelüket, hogy feltörték az ügyfélfiókot, elkérik a régi és új jelszavukat, mellyel visszaélhetnek,
  • számlatartozás miatt kérnek azonnali befizetést,
  • adategyeztetés céljából személyes adatokat szereznek meg,
  • a böngészőben egy reklám ugrik fel, mely vírusról tájékoztatja a tulajdonost, de azonnal felkínál egy programot is, aminek letöltésével megvédhetjük a készülékünket. Amennyiben letöltjük az általuk felkínált programot vagy alkalmazást, akadály nélkül hozzáférhetnek a telefonunkon tárolt adatokhoz.
  • nyereményről értesítő e-mail is érkezhet, mely nagyértékű nyereményről tájékoztat, de a szállítási költség a nyertest illeti, melyet a hiszékeny nyertes egy a csalók által üzemeltetett online felületen fizethet be.
  • A fiktív nyereményjáték során a csalók értékes mobilkészülékeket ígérnek az internetszolgáltató nevében, és a részvételért cserébe az ügyfelek bankkártyaadatait kérik.
  • Az utóbbi időben elszaporodtak azok a csalások, mely soránkülföldi országokban vásárolnak olyan magyar bankkártyák adatainak a felhasználásával, melyek tulajdonosai soha nem jártak az adott országban. Ez úgy lehetséges, hogy a tulajdonos kártyaadatait korábban lemásolták.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy amennyiben hasonló tartalmú ablakok ugranak fel internetes böngészőjében, ne nyissa meg ezeket! Semmilyen körülmények között ne adja meg bankkártyájának adatait, még akkor sem, ha nagy nyereményekkel kecsegtetnek! Csak olyan internetes oldalon vásároljon, ahol a bankkártyával ellenőrzött felületen – esetlegesen visszaellenőrző sms-kód megadásával – tud fizetni!

Címkék: csalás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 16. 09:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás kerékpárverseny miatt

A közlekedőknek ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítaniuk Tamási térségében.

2019. Augusztus 15. 08:39, csütörtök | Helyi

A Dombai család rezidenciáját kutatják

Július 8-tól egy hónapon keresztül az elmúlt évekhez hasonlóan az ország különböző településeiről érkezett régészek, egyetemi hallgatók és önkéntesek folytatták a Gólyavár 2014-ben megkezdett feltárását.

2019. Augusztus 14. 15:23, szerda | Helyi

Lánykérés tűzoltó módra

Nem mindennapi, megható jelenetnek lehettek tanúi augusztus 13-án a bikali Puchner Kastélyszálló dolgozói és vendégei.

2019. Augusztus 14. 08:59, szerda | Helyi

Tóth Lili Anna jól teljesített a nemzetközi mezőnyben

A 3000 méteres síkfutásban Tóth Lili Anna indult magyar színekben.