Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2019. Augusztus 05. 08:25, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Ne hagyjuk, hogy átverjenek!

Ne hagyjuk, hogy átverjenek!

Az elmúlt hetekben megszaporodtak a kéretlen e-mailek, az internetes böngészőkben a félrevezető weboldalak, a felugró reklámok, melyek valami nyereményről értesítenek.

A csalók a szolgáltatók arculatával, esetleg nevével, és a mi naivságunkkal élnek vissza.

Az erre specializálódott csalók ismert szolgáltatók, cégek arculati elemeit felhasználva, hamis e-mailek és honlapok segítségével próbálnak meg személyes adatainkhoz hozzáférni.

A leggyakrabban előforduló esetek:

  • e-mailben értesítik az ügyfelüket, hogy feltörték az ügyfélfiókot, elkérik a régi és új jelszavukat, mellyel visszaélhetnek,
  • számlatartozás miatt kérnek azonnali befizetést,
  • adategyeztetés céljából személyes adatokat szereznek meg,
  • a böngészőben egy reklám ugrik fel, mely vírusról tájékoztatja a tulajdonost, de azonnal felkínál egy programot is, aminek letöltésével megvédhetjük a készülékünket. Amennyiben letöltjük az általuk felkínált programot vagy alkalmazást, akadály nélkül hozzáférhetnek a telefonunkon tárolt adatokhoz.
  • nyereményről értesítő e-mail is érkezhet, mely nagyértékű nyereményről tájékoztat, de a szállítási költség a nyertest illeti, melyet a hiszékeny nyertes egy a csalók által üzemeltetett online felületen fizethet be.
  • A fiktív nyereményjáték során a csalók értékes mobilkészülékeket ígérnek az internetszolgáltató nevében, és a részvételért cserébe az ügyfelek bankkártyaadatait kérik.
  • Az utóbbi időben elszaporodtak azok a csalások, mely soránkülföldi országokban vásárolnak olyan magyar bankkártyák adatainak a felhasználásával, melyek tulajdonosai soha nem jártak az adott országban. Ez úgy lehetséges, hogy a tulajdonos kártyaadatait korábban lemásolták.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy amennyiben hasonló tartalmú ablakok ugranak fel internetes böngészőjében, ne nyissa meg ezeket! Semmilyen körülmények között ne adja meg bankkártyájának adatait, még akkor sem, ha nagy nyereményekkel kecsegtetnek! Csak olyan internetes oldalon vásároljon, ahol a bankkártyával ellenőrzött felületen – esetlegesen visszaellenőrző sms-kód megadásával – tud fizetni!

Címkék: csalás, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.

2020. Január 20. 08:34, hétfő | Helyi

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon - közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője az MTI-vel.

2020. Január 17. 16:12, péntek | Helyi

Dombóvári rendőrök mentették ki a kazánrobbanásban sérült férfit

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. január 15-én 17 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Dombóváron az egyik családi házban a vegyestüzelésű kazán felrobbant.