Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Április 25. 12:08, hétfő | Helyi
Forrás: APOK Belvárosi Általános Iskola

Négy belvárosis diák jutott be a Bendegúz országos döntőjébe

Négy belvárosis diák jutott be a Bendegúz országos döntőjébe

Az APOK Belvárosi Általános Iskolai Tagintézményének a magyar nyelvet rendkívül magas szinten művelő diákjai kitűnő helyezéseket gyűjtöttek be a Bendegúz NyelvÉSZ verseny április 8-án rendezett megyei fordulóján. A tanulók közül k

A Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia felmenő rendszerű tanulmányi versenyének célja a nyelv színességének megismertetése, az érdeklődés felkeltése anyanyelvünk szépségei iránt és a hagyományok ápolása. A megoldandó feladatok a helyesírás, a nyelvhelyesség és az anyanyelvi érdekességek köréből kerülnek ki.

A Szekszárdon megrendezett Tolna megyei fordulón a következő belvárosis eredmények születtek:

Pápai Fruzsina (4.b) Bedő Gyuláné segítségével készült, s megnyertea negyedikesek versenyét. Szabó Kevin (5.a) harmadik helyezéstért el, a fiú útját Szalainé Balogh Erika „egyengeti”.

Bódis Péterné tanítványai közül Szórádi Zsófia (7.a) kiemelkedő teljesítményével az első helyen végzett, a hatodikosok között Eigenbrót Gréta (6.a) ötödik lett. A nyolcadik évfolyamosok versenyében a Nyári Éva által felkészített Borbély Emese (8.a) nyolcadikként zárta a versenyt. Erdősné Fedeles Zita készítette fel a végzősök versenyét megnyerő Riba Esztert (8.b) és az ezüstérmes Kovács Petrát (8.b), valamint a hatodikosok mezőnyében a negyedik helyezettként végző Németh Margarétát (6.b).

Kovács Petra, Riba Eszter, Pápai Fruzsina és Szórádi Zsófia (képünkön balról jobbra) vehet részt az országos döntőn, melyet május 14-én Szegeden rendeznek meg. A három diáklány a magyarországi tanulókon kívül a Kárpát-medence más országaiban élő magyar anyanyelvű versenyzőkkel mérheti össze tudását.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!