Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2017. Március 24. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Negyedik lett az Illyés Gyula Gimnázium a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián

Negyedik lett az Illyés Gyula Gimnázium a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpián

Jobb eredményre számítottak.

Negyedik helyen végzett az Illyés Gyula Gimnázium a Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia vetélkedőjén. A diákok rengeteget készültek a megmérettetésre, több száz adatot tanultak meg, fejből kellett tudniuk többek között a riói olimpia összes érmesét, illetve a birkózók pontos súlyát is.

A három fiúból és egy lányból álló csapat nagy örömmel számolt be élményeiről, mint mondják teljesíthettek volna jobban is, de ennek ellenére nem szomorkodnak. Elmondásaik szerint voltak nehezebb és könnyebb pillanatok is. Azonban semmi esetre sem bánták meg, hogy indultak, így egy örök élményt nyújtott számukra a verseny. A négyfős sportos csapat hosszú utat járt be, több fordulón is remekelniük kellett.

Dr. Szenyéri Zoltán igazgató lapunknak elmondta, kicsit elégedetlen, hiszen úgy indultak neki, hogy mindenképp érmet akartak szerezni. Kifejtette, még a felnőttek között is csak nagyon kevesen rendelkeznek ennyi adattal a sportolókról. Ennek ellenére is nagyon büszke a csapatra.

Terveik szerint jövőre újult erővel fognak nekivágni az újabb megmérettetésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 10:14, kedd | Helyi

20 dombóvári érem az athéni világbajnokságon

Kiválóan szerepeltek a Dombóvári Karatesuli versenyzői, a három nap alatt a 10 fős csapat összesen 20 érmet szerzett Görögországban, az Athénban megrendezett világbajnokságon:

2023. Október 02. 20:41, hétfő | Helyi

Gázpalack robbant fel egy lakásban Dombóváron

Felrobbant egy 11,5 kilogrammos gázpalack vasárnap délelőtt Dombóváron, egy Zrínyi utcai 4 emeletes, 50 lakásos panel társasház egyik első emeleti garzonlakásában.

2023. Október 02. 08:33, hétfő | Helyi

Ötödször is Tieger Endre győzött a Fogatvágta döntőjében

A Fogatvágta döntőjében hárman álltak rajthoz, az első helyezést ötödször is Tieger Endre és ifj. Tieger Endre párosa nyerte el a Dombóvár Sütvényi ménes színeiben.