Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2011. December 13. 08:41, kedd | Helyi

Negyedszerre versenyeztek a böllércsapatok - képgalériával

Negyedszerre versenyeztek a böllércsapatok - képgalériával

December 10-én már a negyedik böllérversenyét rendezte meg az attalai önkormányzat. Tizenegy gárda tagjai mérettették meg magukat a sertések perzselésében, bontásában, feldolgozásában és az ételkészítésben.

Bodó Imre és Barkóczi Ernő vizsgálta a perzselés szakszerűségét, a bontás minőségét, a szalonnák, húsok formáját, a csapatok gyorsaságát, összeszokottságát, majd a tepertő szépségét, az abált szalonna formáját, ízét, a hurka-kolbász minőségét íz és látvány szerint. A délelőtt folyamán egyre jobb lett a hangulat, amelyhez Szegedi Géza helyi cigányzenész tangóharmonikájával és nótáival is hozzájárult.

A rendezvényt a Völgység Hegyhát Takarékszövetkezet is támogatta, így az elkészített éltelek (levesek, káposzták, pörköltek és a hurkák-kolbászok) minősítését külön is elvégezték. Az ebben aktív zsűri tagjai Brauer János elnök, Pintér Szilárd területi vezető és Patay Vilmos országgyűlési képviselő voltak, akik a bemutatott ételek megkóstolásán kívül díjazták a kiállított fatálak ötletességét, szépségét is.

A délután kettőkor megtartott eredményhirdetésen Gelencsér István polgármester köszöntötte a résztvevőket, megköszönte a csapatok lelkesedését és fáradozását. A verseny győztese az Attalai Önkormányzat lett, a második helyezett a dombóvári kistérségi társulás, őket harmadikként a dombóvári Rutin Kft. csapata követte a képzeletbeli dobogón. Az első három hely sorsáról szokás szerint nehezen döntött a zsűri, így különdíjakat is kiosztott: a testvértelepülés, Szatmárcseke Önkormányzata és a Berki (Nagyberki) Böllérek érdemelték ki az elismerést.

A kész ételek és a fatálak versenyében a zsűri az első helyre a kapospulai Stemler Kft. csapatát, a második helyre a csomai Rezidenseket, a harmadikra pedig az attalai Szárító Üzem gárdáját rangsorolta. A már több éve szereplő, lelkes attalai Legények különdíjban részesültek, melyet Gelencsér István polgármester adott át a díjazottaknak.

Az eredményhirdetést mulatság követte, melyhez a Szigetvári Fúvózenekar szolgáltatta a zenét, majd pedig hajnalig tartó bál zárta az idei böllérversenyt.

Képgalériánk a hírünk címsora alatti „Kapcsolódó galéria” hivatkozásra kattintva nyitható meg.

Címkék: Attala, Böllérverseny

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 29. 16:00, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Karatesuli lett a legeredményesebb csapat a keszthelyi versenyen

Az összességében megszerzett 10 arany-, 7 ezüst- és 4 bronzéremmel a Dombóvári Karatesuli nyerte az egyesületek közötti eredményességi versenyt.

2020. Október 29. 14:00, csütörtök | Helyi

Vigyázzunk a temetők biztonságára!

A napokban egyre többször riasztják a tűzoltókat kegyeleti mécsesek vagy gyertyák okozta tüzekhez.

2020. Október 29. 08:00, csütörtök | Helyi

Ideiglenes forgalmirend-változás a Rákóczi utcai köztemető környékén!

2020. október 30. és november 2. közötti időszakban megváltozik a forgalmi rend Dombóváron, a Rákóczi utcai köztemető környékén.

2020. Október 28. 13:10, szerda | Helyi

Dombóváron is várja az ügyfeleket a kormányablakbusz

Október 29-én, csütörtökön 10:00–14:00 óráig Dombóváron, a Szent István téren várja az ügyfeleket a kormányablakbusz személyes okmányaikkal kapcsolatos ügyintézésre.