Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. December 13. 08:41, kedd | Helyi

Negyedszerre versenyeztek a böllércsapatok - képgalériával

Negyedszerre versenyeztek a böllércsapatok - képgalériával

December 10-én már a negyedik böllérversenyét rendezte meg az attalai önkormányzat. Tizenegy gárda tagjai mérettették meg magukat a sertések perzselésében, bontásában, feldolgozásában és az ételkészítésben.

Bodó Imre és Barkóczi Ernő vizsgálta a perzselés szakszerűségét, a bontás minőségét, a szalonnák, húsok formáját, a csapatok gyorsaságát, összeszokottságát, majd a tepertő szépségét, az abált szalonna formáját, ízét, a hurka-kolbász minőségét íz és látvány szerint. A délelőtt folyamán egyre jobb lett a hangulat, amelyhez Szegedi Géza helyi cigányzenész tangóharmonikájával és nótáival is hozzájárult.

A rendezvényt a Völgység Hegyhát Takarékszövetkezet is támogatta, így az elkészített éltelek (levesek, káposzták, pörköltek és a hurkák-kolbászok) minősítését külön is elvégezték. Az ebben aktív zsűri tagjai Brauer János elnök, Pintér Szilárd területi vezető és Patay Vilmos országgyűlési képviselő voltak, akik a bemutatott ételek megkóstolásán kívül díjazták a kiállított fatálak ötletességét, szépségét is.

A délután kettőkor megtartott eredményhirdetésen Gelencsér István polgármester köszöntötte a résztvevőket, megköszönte a csapatok lelkesedését és fáradozását. A verseny győztese az Attalai Önkormányzat lett, a második helyezett a dombóvári kistérségi társulás, őket harmadikként a dombóvári Rutin Kft. csapata követte a képzeletbeli dobogón. Az első három hely sorsáról szokás szerint nehezen döntött a zsűri, így különdíjakat is kiosztott: a testvértelepülés, Szatmárcseke Önkormányzata és a Berki (Nagyberki) Böllérek érdemelték ki az elismerést.

A kész ételek és a fatálak versenyében a zsűri az első helyre a kapospulai Stemler Kft. csapatát, a második helyre a csomai Rezidenseket, a harmadikra pedig az attalai Szárító Üzem gárdáját rangsorolta. A már több éve szereplő, lelkes attalai Legények különdíjban részesültek, melyet Gelencsér István polgármester adott át a díjazottaknak.

Az eredményhirdetést mulatság követte, melyhez a Szigetvári Fúvózenekar szolgáltatta a zenét, majd pedig hajnalig tartó bál zárta az idei böllérversenyt.

Képgalériánk a hírünk címsora alatti „Kapcsolódó galéria” hivatkozásra kattintva nyitható meg.

Címkék: Attala, Böllérverseny

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.