Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2011. Április 03. 18:49, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombóvári Művelődési Ház Nkft.

Négyen egy gatyában és társai a megyei gyermekszínjátszón - képgalériával

Négyen egy gatyában és társai a megyei gyermekszínjátszón - képgalériával

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és a regionális szervezőkkel együttműködve idén már huszadik alkalommal hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót. Ennek Tolna megyei fordulóját április

Gyönki, szekszárdi, dombóvári és alsónánai társulatok vettek részt a Dombóvári Művelődési Ház pinceszínházában rendezett megyei találkozón, amely a várossá avatás 41. évfordulóján tartott Dombóvár Hete rendezvénysorozat része volt. A kilenc csapat között ott voltak az Apáczai Oktatási Központ Mákvirágok néven benevezett színjátszói is. Vezetőjük, Szalainé Balogh Erika tanárnő betanításával a Négyen egy gatyában című darabot adták elő a belvárosis diákok.

A ’négyen’ diáklányokat fed, akik együtt betérnek egy butikba, ahol meglepve tapasztalják, hogy ugyanaz a rövid és popsira feszülő ’gatya’ mindegyikükre pont passzol, pedig méreteik különbözőek. Miután megveszik, úgy döntenek, egymást váltva két-két hétig viselik a nadrágot. Aztán a kitörő nyári szünetben a gatyáról kiderül, hogy valami mágikus ereje van. Amikor viselik a lányok, olyan szerelmek jönnek össze nekik, amelyekért korábban hiába is kapálóztak…

A dombóváriak által előadott darabról és az eredményhirdetésről készült Szórakozó negyedbeli képgalériánkért klikkeljen a lenti képre. Ha kíváncsi, milyen minősítések születtek, olvasson tovább.


Viszont hiába adtak bele apait-anyait a Mákvirágok, úgy tűnik a Hunyadi téri iskolaépület felújítás miatti hiányából adódó korlátozott próbázás rányomta a bélyeget a felkészülésükre. Mindez abban is megnyilvánult, hogy a magyar drámapedagógiai berkekben igen régóta nagy névnek számító Szakall Juditból, és a Dombóvárról elszármazott Hajós Zsuzsa drámapedagógus-rendezőből álló zsűri most csupán ezüst minősítéssel díjazta erőfeszítéseiket.

Ez persze korántsem jelent lepontozást, csak annyit, hogy darabjukat nem hívják meg az országos találkozóra. Erre a Dombóvárról arany minősítéssel a zsákban távozó Nánai Apróságoknak, a Nánai Garabonciásoknak - mindkettő csoport Alsónánáról jött - és a szekszárdi Borbolya Csoportnak van. De kiegészülhet még a kör a rövidesen Szekszárdon megtartandó regionális találkozón bearanyozódó darabokkal.

Ja, és a zsűri erősen dicsérte a gyerekeket, a találkozót pedig igen jó hangulatúnak értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 19:00, vasárnap | Helyi

Biztonságosabb Internet Napja Dombóváron

Prevenciós előadás általános iskolásoknak.

2020. Február 15. 08:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánra emlékezik a Duna Televízió

A Család-barát c. műsor számára készítettek riportot a nagy magyar íróról.

2020. Február 14. 10:17, péntek | Helyi

Idén is lesz alkotói pályázat

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

2020. Február 13. 16:28, csütörtök | Helyi

Kapospulán került elő a lopott kerékpár

A dombóvári rendőrök a napokban visszaadták azt a kerékpárt a tulajdonosának, amelyet egy héttel korábban lopott el egy 22 éves férfi a város egyik házának zárt udvaráról.