Városlista
2020. április 4, szombat - Izidor

Hírek

2011. Április 03. 18:49, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombóvári Művelődési Ház Nkft.

Négyen egy gatyában és társai a megyei gyermekszínjátszón - képgalériával

Négyen egy gatyában és társai a megyei gyermekszínjátszón - képgalériával

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és a regionális szervezőkkel együttműködve idén már huszadik alkalommal hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót. Ennek Tolna megyei fordulóját április

Gyönki, szekszárdi, dombóvári és alsónánai társulatok vettek részt a Dombóvári Művelődési Ház pinceszínházában rendezett megyei találkozón, amely a várossá avatás 41. évfordulóján tartott Dombóvár Hete rendezvénysorozat része volt. A kilenc csapat között ott voltak az Apáczai Oktatási Központ Mákvirágok néven benevezett színjátszói is. Vezetőjük, Szalainé Balogh Erika tanárnő betanításával a Négyen egy gatyában című darabot adták elő a belvárosis diákok.

A ’négyen’ diáklányokat fed, akik együtt betérnek egy butikba, ahol meglepve tapasztalják, hogy ugyanaz a rövid és popsira feszülő ’gatya’ mindegyikükre pont passzol, pedig méreteik különbözőek. Miután megveszik, úgy döntenek, egymást váltva két-két hétig viselik a nadrágot. Aztán a kitörő nyári szünetben a gatyáról kiderül, hogy valami mágikus ereje van. Amikor viselik a lányok, olyan szerelmek jönnek össze nekik, amelyekért korábban hiába is kapálóztak…

A dombóváriak által előadott darabról és az eredményhirdetésről készült Szórakozó negyedbeli képgalériánkért klikkeljen a lenti képre. Ha kíváncsi, milyen minősítések születtek, olvasson tovább.


Viszont hiába adtak bele apait-anyait a Mákvirágok, úgy tűnik a Hunyadi téri iskolaépület felújítás miatti hiányából adódó korlátozott próbázás rányomta a bélyeget a felkészülésükre. Mindez abban is megnyilvánult, hogy a magyar drámapedagógiai berkekben igen régóta nagy névnek számító Szakall Juditból, és a Dombóvárról elszármazott Hajós Zsuzsa drámapedagógus-rendezőből álló zsűri most csupán ezüst minősítéssel díjazta erőfeszítéseiket.

Ez persze korántsem jelent lepontozást, csak annyit, hogy darabjukat nem hívják meg az országos találkozóra. Erre a Dombóvárról arany minősítéssel a zsákban távozó Nánai Apróságoknak, a Nánai Garabonciásoknak - mindkettő csoport Alsónánáról jött - és a szekszárdi Borbolya Csoportnak van. De kiegészülhet még a kör a rövidesen Szekszárdon megtartandó regionális találkozón bearanyozódó darabokkal.

Ja, és a zsűri erősen dicsérte a gyerekeket, a találkozót pedig igen jó hangulatúnak értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 04. 08:00, szombat | Helyi

Élő hal vásárt tartanak április 8-án délelőtt Dombóváron, Döbröközön és Dalmandon

08.00–10.00-ig a Kokolino Zöldség-Gyümölcsösnél: Dombóvár, Dombó P. u. 42., 10.30–12.10-ig Döbröközön, a Katica Zöldségboltnál, 12.30–12.50-ig Dalmandon, a Zöldséges udvarában.

2020. Április 03. 21:18, péntek | Helyi

Menjünk el Mágocsra egy gyönyörű húsvéti kiállításra úgy, hogy otthon maradunk!

A mágocsi Művelődési Ház virtuális kiállítása Kovacsics Vilmos és Góz László faragásaiból Farkas János kiállítási kurátor köszöntőjével

2020. Április 03. 20:00, péntek | Helyi

Bosszúból rongált többször is a dombóvári férfi

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 44 éves helyi férfival szemben folytattak rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2020. Április 03. 15:48, péntek | Helyi

Hála-Taps a Te ablakodban/erkélyeden és a Mex Rádió Maradj Otthon csatornáján

Sásdon, a Deák tér közelében élők fogják hallani az ablakból is, mert az ott található legnagyobb üzlet felett, a tetőn kihangosítjuk a rádiót!