Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Április 03. 18:49, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombóvári Művelődési Ház Nkft.

Négyen egy gatyában és társai a megyei gyermekszínjátszón - képgalériával

Négyen egy gatyában és társai a megyei gyermekszínjátszón - képgalériával

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és a regionális szervezőkkel együttműködve idén már huszadik alkalommal hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót. Ennek Tolna megyei fordulóját április

Gyönki, szekszárdi, dombóvári és alsónánai társulatok vettek részt a Dombóvári Művelődési Ház pinceszínházában rendezett megyei találkozón, amely a várossá avatás 41. évfordulóján tartott Dombóvár Hete rendezvénysorozat része volt. A kilenc csapat között ott voltak az Apáczai Oktatási Központ Mákvirágok néven benevezett színjátszói is. Vezetőjük, Szalainé Balogh Erika tanárnő betanításával a Négyen egy gatyában című darabot adták elő a belvárosis diákok.

A ’négyen’ diáklányokat fed, akik együtt betérnek egy butikba, ahol meglepve tapasztalják, hogy ugyanaz a rövid és popsira feszülő ’gatya’ mindegyikükre pont passzol, pedig méreteik különbözőek. Miután megveszik, úgy döntenek, egymást váltva két-két hétig viselik a nadrágot. Aztán a kitörő nyári szünetben a gatyáról kiderül, hogy valami mágikus ereje van. Amikor viselik a lányok, olyan szerelmek jönnek össze nekik, amelyekért korábban hiába is kapálóztak…

A dombóváriak által előadott darabról és az eredményhirdetésről készült Szórakozó negyedbeli képgalériánkért klikkeljen a lenti képre. Ha kíváncsi, milyen minősítések születtek, olvasson tovább.


Viszont hiába adtak bele apait-anyait a Mákvirágok, úgy tűnik a Hunyadi téri iskolaépület felújítás miatti hiányából adódó korlátozott próbázás rányomta a bélyeget a felkészülésükre. Mindez abban is megnyilvánult, hogy a magyar drámapedagógiai berkekben igen régóta nagy névnek számító Szakall Juditból, és a Dombóvárról elszármazott Hajós Zsuzsa drámapedagógus-rendezőből álló zsűri most csupán ezüst minősítéssel díjazta erőfeszítéseiket.

Ez persze korántsem jelent lepontozást, csak annyit, hogy darabjukat nem hívják meg az országos találkozóra. Erre a Dombóvárról arany minősítéssel a zsákban távozó Nánai Apróságoknak, a Nánai Garabonciásoknak - mindkettő csoport Alsónánáról jött - és a szekszárdi Borbolya Csoportnak van. De kiegészülhet még a kör a rövidesen Szekszárdon megtartandó regionális találkozón bearanyozódó darabokkal.

Ja, és a zsűri erősen dicsérte a gyerekeket, a találkozót pedig igen jó hangulatúnak értékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.