Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Április 04. 10:49, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Négyszáz időst vert át egy mosószerrel üzletelő csaló

Négyszáz időst vert át egy mosószerrel üzletelő csaló

Tizenhárom megyében több mint négyszáz embert károsított meg egy rossz minőségű mosószerrel üzletelő férfi. A rendőrség vádemelést javasol ellene

- tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Vargáné Szombati Andrea elmondta: a 39 éves férfi egy tisztítószereket gyártó cég képviselőjeként mutatkozott be. Felhígított mosószert jó minőségű koncentrátumként szállított házhoz azokhoz, akiket a kollégái előzőleg felhívtak telefonon.

A mosószert a gyanúsított kipróbálásra, illetve korábbi, nagy értékű vásárlásért ajándékként ajánlotta fel. Pénzt a szerért nem, csak a kiszállításért kért. Átlagosan háromezer forintot csalt ki 403, főként idős embertől 2014 és 2016 között országszerte.

Szidalmazta és fenyegette azokat, akik nem akarták tőle átvenni a terméket és a szállítás díját sem akarták kifizetni. Azt mondta, hogy az összeget vagy annak kétszeresét letiltatja a nyugdíjukból. Ennek hatására az idős emberek fizettek.

A férfit a Békés megyei rendőrök Budapesten fogták el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.