Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 22. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Sásdi ÁMK

Ének, vers, zene és tánc a Himnusz sásdi születésnapján - képgalériával

Ének, vers, zene és tánc a Himnusz sásdi születésnapján - képgalériával

Kölcsey Ferenc Himnusz című műve hosszú érlelődés után 1823. január 22-én nyerte el végleges formáját. Sásdon január 20-án, pénteken rendeztek ünnepi műsort nemzeti értékünk születésnapjának tiszteletére.

A magyar kultúra napja tiszteletére a Sásdi ÁMK Általános Iskolájának aulájában rendezett műsor nyitányaként a Lakatos Judit karnagy vezetésével működő Sásdi Vegyeskar énekelte el az Erkel Ferenc által megzenésített Himnuszt.

A Gáspár Andrea műsorvezetőtől az ünnep hátteréről röviden értesülő közönség a Himnuszt verses formában is meghallgatta Keserű Péter tolmácsolásában. A műsor Kengyel Zsuzsannának, az ÁMK igazgatójának köszöntőjével folytatódott.

Az óvoda Gaálné Banizs Gabriella által felkészített Hétszínvirág csoportjának műsora után az iskola Szellőcske Tánccsoportjának alsósai mutattak be népi gyerekjáték-fűzést az első félév játékaiból és néhány tánclépésből.

A Szellőcske műsora a nagyobbak táncaival folytatódott, melyeket az Új Forrás együttes két dalára adtak elő. Elsőként a Szerelmes dalra táncolt, a magyar csárdás, a karikázó és a friss csárdás lépéseiből álló koreográfiát láthatta a publikum a negyedikesektől. A 2.a osztályos Szabó Ráhel által elénekelt Sárig csikó, selyemnyereg című csángó népdalt követően pedig a hetedikesek következtek. Az Egy szó kiált című dalra előadott körtáncuk koreográfiáját - csak úgy, mint a teljes Szellőcske-műsorét - vezetőjük, Szabóné Lovász Ágnes készítette.

Az ünnepi program Vavrinecz Béla Széles a Balaton című népdalfeldolgozásával zárult, melyet Lakatos Judit vezényletével a Sásdi Vegyeskar adott elő.

Kíváncsi a rendezők által az eseményen készített fotókra? Képgalériánkért kattintson a hírünk címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.