Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Február 27. 08:02, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Művelődési Ház

„Nem a múlt, hanem a múltban megjelenő szellemi fény igenlése és rangjának visszaállítása”

„Nem a múlt, hanem a múltban megjelenő szellemi fény igenlése és rangjának visszaállítása”

Ezzel a céllal nyújtott a dombóvári Művelődési Ház egész estés lelki-, szellemi élményt nem csak helyi vendégei számára február 25-én.

A nemzeti örökségünk megismerésére érkezők az Emléknapon eljáróban megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól, Mátyás királyunk születésének 570. évfordulójáról, majd a hirdetett ősi motívumkincsek bemutatása kezdődött. 17 órától Balaskó Anna és Rajczi Petra légies fuvolajátékát, a házigazda köszöntő szavait követően Belovai Zsuzsa életútját, a művészethez és képíró örökségünkhöz, hagyományos szellemiségünkhöz való viszonyát ismerhettük meg első kézből – miközben gyönyörködhettünk szerves műveltséget tükröző, színekben, formákban tobzódó alkotásaiban. A kiállítás megtekinthető március 20-ig a Művelődési Ház nyitva tartási idejében.
18 órától a Magyar Mitológia 20 éve indult sorozatában újra sikerült megnyerni Pap Gábor művészettörténészt, hogy a kazakisztáni szkíta aranykincsek-kiállítás kapcsán beszéljen számos, vidékről is érkező érdeklődőnek a szkíták, az íjfeszítő népek, köztük a szellemi, lelki örökségüket leginkább értő és őrző magyarság világlátásáról, az abból fakadó leképezésről úgy a mindennapokban, mint a művészetekben, a teremtett világhoz, közte embertársaikhoz való viszonyáról, erkölcséről.
A több, mint négy órás együttlét után nem csak a múlt hitelesebb ismeretében gazdagodva, hanem a jelen állapotok reálisabban látásával, a még nehezülő jövőbeni helyzet ellenére küldetéstudatban és hitben megerősödve térhetett haza a hallgatóság.
A sorozat következő alkalmán Molnár V. József a népek húsvéti készületéről fog beszélni Fénykrisztus címmel 2013. március 7-én, melyre szeretettel várja látogatóit a Művelődési Ház minden dolgozója.

FJ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!