Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 19. 16:55, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Nem bűncselekmény okozta a hároméves kisfiú halálát

Nem bűncselekmény okozta a hároméves kisfiú halálát

Nem gondatlanságból elkövetett emberölés, hanem gyors lefolyású betegség miatt halt meg tavaly ősszel egy kisfiú dombóvári és nagykanizsai gondozójánál a Zala megyei Pacsán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Tavaly októberben a mentők tettek bejelentést a rendőrségen, hogy Pacsán egy hároméves kisfiút - akit anyja egy férfi és egy nő gondjára bízott - sikertelenül próbáltak újraéleszteni. A soron kívül végrehajtott igazságügyi orvos szakértői boncolás során derült ki, hogy a halált az elgyengült szervezetet megtámadó vírusos tüdőgyulladás okozta.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást. Őrizetbe vettek egy 31 éves dombóvári férfit és egy 24 éves nagykanizsai nőt, akik a gyereket az anya megbízásából az általuk bérelt lakrészbe vitték.

Szabados Gábor, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek kedden arról számolt be, hogy az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a gyermek halálának közvetlen oka „olyan heveny vérzéses tüdőgyulladás volt, hogy idejében megkezdett orvosi kezeléssel is kevés esély lett volna életének megmentésére”. A szakvélemény alapján „a betegség természetét tekintve a gyermek környezetében lévő laikus személyektől nem volt elvárható, hogy ezt a gyors lefolyású súlyos megbetegedést felismerjék”.

Miután bebizonyosodott, hogy a gyermek felügyeletével, gondozásával megbízott, és az ügyben kihallgatott férfi és élettársa nem követett el bűncselekményt, a nyomozóhatóság a napokban megszüntette az eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.