Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 14. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Nem láthatjuk az új jegesmedvelányt

Nem láthatjuk az új jegesmedvelányt

Megérkezett a Fővárosi Állat- és Növénykertbe Tania, a Schönbrunni Állatkert jegesmedvéje. Az állatot egyelőre nem láthatja a közönség.

Tania a fővárosi intézményben élő hím medve, Vitus párja lehet, amennyiben az állatok jól kijönnek egymással. A korábban itt élt nőstény nemrég a dán állatkertbe költözött, azóta kereste a budapesti állatkert az utódját.

Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a jegesmedvéket össze kell szoktatni, mielőtt közös kifutóba kerülhetnek, és a látogatók is megismerhetik őket. Ez a folyamat néhány napot, de akár néhány hetet is igénybe vehet. Az új lakó bemutatkozásáról tájékoztatni fogják a közönséget.

Az átköltöztetés az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének projektjeként, az európai állományfenntartó tenyésztési program keretében valósult meg.

A Schönbrunni Állatkert jelenleg jegesmedve nélkül maradt, a kifutót így lebontják. Az új, 1700 négyzetméteres kifutó 2014-re készül el. (rá)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.