Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2012. Március 03. 07:05, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem lesz sztrájk - megállapodtak a BKV munkavállalóival

Nem lesz sztrájk - megállapodtak a BKV munkavállalóival

Létrejött megállapodás a korábbi kollektív szerződésnél jóval takarékosabb, ugyanakkor a BKV dolgozóinak alapvető bérjellegű juttatásait biztosítja.

A béren kívüli juttatások azonban csökkennek, ami mintegy évi 5 milliárd forint megtakarítást eredményez a BKV gazdálkodásában, melyet más intézkedésekkel tovább növelnek.

A Fővárosi Önkormányzat a mai megállapodással minden, a kormány felé tett vállalását teljesítette, hiszen a Közgyűlés a költségvetés elfogadásával szerdán az 1+1 forint elve alapján folytatott tárgyaláson megígért támogatásokról döntött, a vállalt megtakarításokat pedig máris teljesítették. A döntések és a megállapodás nyomán mára minden olyan körülmény elhárult, mely eddig akadályát jelenthette a 32 milliárd forint normatív költségvetési támogatás folyósításának, a zárolás feloldásának.

A BKV fizetésképtelenségének elkerüléséhez a legfontosabb feladat a 2003 és 2009 között az elődök által felvett 78 milliárd forint adósság áprilisig esedékes 40 milliárd forintos részének törlesztése. Ennek érdekében ma és hétfőn a BKV-t finanszírozó összes bank vezetőivel tárgyalást folytattak, melynek célja a hitelek átütemezése. Ehhez azonban állami garanciavállalás szükséges.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 18. 12:04, kedd | Belföld

MÁV-Start: indul az Intercity Splitbe

Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

2024. Június 18. 12:01, kedd | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: területvédelmi tartalékosokat toborzunk!

Szükség van a bátrakra, minél több olyan honfitársunkra, aki megvédi Magyarországot és akivel erősebb a társadalmunk.

2024. Június 18. 08:23, kedd | Belföld

Orbán Viktor Mark Ruttével tárgyalt

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget