Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Március 03. 19:24, péntek | Külföld
Forrás: mti

Német államfő: gondoskodni kell a külső határok védelméről

Német államfő: gondoskodni kell a külső határok védelméről

Gondoskodni kell az uniós külső határok védelméről, hogy a közösség megőrizhesse döntésképességét a migráció legális formáival és a menekültek befogadásával kapcsolatban

- hangsúlyozta Joachim Gauck német államfő pénteken Berlinben Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel folytatott megbeszélése után.

Joachim Gauck kiemelte, hogy Németország továbbra is az "európai megközelítést" képviseli és "innovatív megoldásokra" törekszik.

A "renacionalizálódás" közepette a menekültválság ügyében is azt kell előtérbe helyezni, ami összeköti tagállamokat, és nem azt, ami szétválasztja őket, az EU-ból a "szolidaritás Európáját" kell felépíteni - mondta.

Az osztrák államfő hangoztatta, hogy nem szabad "vak engedelmességgel behódolni" a nacionalizmus és a "kisállamiság" képviselői előtt. Mint mondta, "a nemzeti szuverenitás illúzió", ezt mutatja, hogy egy olyan nagy állam, mint Németország sem tudja egyedül mindenben érvényesíteni az érdekeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt