Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2011. Március 08. 18:30, kedd | Helyi
Forrás: Kaposszekcsői Közösségi Ház

Német nemzetiségi disznóvágást tartottak Kaposszekcsőn - képgalériával

Német nemzetiségi disznóvágást tartottak Kaposszekcsőn - képgalériával

A február 26-i volt a hatodik alkalom, hogy Kaposszekcső Község Német Kisebbségi Önkormányzata megrendezte a hagyományos disznóvágását. Ezek az események korántsem csak arról szólnak, hogy szegény párát feldolgozzák - évről évre ki

A jól fejlett disznó hét óra tájban érkezett meg - no persze nem saját jószántából - a Közösségi Ház udvarára. A férfiak nem sokat teketóriáztak és elvégezték rajta a szokásos műveleteket.

Minden évben a helyi általános iskola második osztályába járókatlátják vendégül a disznóvágáson. Nem volt ez másként idén sem. 9 órakor meg is érkeztek a meghívott gyerekek. A délelőtt folyamán rajzos feladatokat oldottak meg, malacos dalokat tanultak és malacos hőforgót készítettek. Azután pedig ők is kaptak húst, amit feldaraboltak, kézi darálón ledaráltak és bélbe töltöttek.Lelkesen dolgozott a kis csapat, többen közülük itt láttak először testközelből disznóvágást és feldolgozást.

A nap finom ebéddel zárult, ahol a gyerekek többek között a saját maguk készítette kolbászt is megkóstolhatták.

Ha kíváncsi aSzórakozó negyedünkben található képgalériára, kérjük, kattintson az alábbi fotóra! A felvételek és hírünk forrása a Kaposszekcsői Közösségi Ház.


Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 13:07, hétfő | Helyi

Helyettes államtitkár: a gyógyítás nem csak szakmai kérdés

A gyógyítás nem csak szakmai kérdés, hanem hivatás, lényege a szolgálat, a rászorulók felé kinyújtott segítő kéz - mondta Csiki Zoltán pénteken Dombóváron, a Szent Lukács Kórház fennállásának 50. évfordulóján.

2019. Október 21. 08:50, hétfő | Helyi

Festménykiállítás Mágocson...

A Magyar Festészet Napja alkalmából a Tarnai Nándor Művelődési Házban a dombóvári születésű Takács Nagy Judit kiállításának megnyitójára került sor.

2019. Október 20. 08:00, vasárnap | Helyi

„OperaKalandunk”

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola 72 tanulója részt vett a Magyar Állami Operaház OperaKaland című programjában.

2019. Október 19. 08:00, szombat | Helyi

Átadták a díjakat

A nemrégiben megrendezett Biztonságban 7 próba vetélkedő nyerteseinek díjátadóját tartották meg a Dombóvári Rendőrkapitányságon.