Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2017. Január 26. 04:59, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Németországban illegálisan vásárolt fegyvereket foglaltak le, lehet, hogy magyar online áruházból származnak

Németországban illegálisan vásárolt fegyvereket foglaltak le, lehet, hogy magyar online áruházból származnak

Németországban lefoglaltak 42 illegálisan vásárolt lőfegyvert, és az üggyel kapcsolatban eljárást indítottak 29 ember ellen - jelentették be szerdán Frankfurtban.

Sajtóértesülések szerint a fegyverek egy Magyarországon üzemeltetett online áruházból származnak.

A frankfurti vámnyomozó hivatal szóvivője német hírportálok beszámolói szerint elmondta, hogy a 42 fegyver közül 10 éles lőfegyver, a többi pedig gumilövedék kilövésére alkalmas riasztófegyver. Mindkét típus csak engedéllyel tartható Németországban.

Az eljárás alá vont emberek között vannak, akiket a szélsőjobboldali szubkultúrához, illetve a Reichsbürger (birodalmi polgárok) nevű revizionista mozgalomhoz lehet sorolni - tette hozzá a szóvivő. A 25 és 72 év közötti embereket a fegyvertartásról szóló jogszabályok megsértésével gyanúsítják, pénzbüntetést vagy akár öt évig terjedő szabadságvesztés büntetést is kaphatnak.

Az ügyben kedden házkutatást tartottak országszerte 33 helyszínen, a fegyverek mellett lefoglaltak lőszert, számítógépeket és adathordozókat. A hatóságok szerint a gyanúsítottak egy külföldön üzemeltetett online áruházban vásárolták a fegyvereket.

Több német lap úgy tudja, hogy egy Magyarországon üzemeltetett áruházról van szó, amely egy, a hatóságok előtt ismert német szélsőjobboldali férfihoz köthető, és a "migránsriasztó" (Migrantenschreck) néven működik.

A Berliner Zeitung című lap beszámolója szerint az egyik fegyvert azzal a szöveggel reklámozták, hogy a "60 Joule torkolati energia mindegyik menedékkövetelőt leteríti".

A Die Zeit című hetilap hírportáljának - Zeit Online - beszámolója szerint a 2016 eleje óta működő online áruháztól legkevesebb 198 német rendelt egy vagy több fegyvert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.

2024. Május 22. 07:38, szerda | Külföld

Megkezdődött a taktikai atomfegyverek bevetésére kiképző orosz hadgyakorlat

Megkezdődött a taktikai nukleáris fegyverek előkészítésére és alkalmazására kiképző hadgyakorlat első szakasza Oroszországban - közölte kedden a védelmi minisztérium.