Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 07. 19:04, péntek | Helyi
Forrás: APOK Belvárosi Általános Iskola

Népdalmaraton: késő éjszakába nyúlt a vidám éneklés - képgalériával

Népdalmaraton: késő éjszakába nyúlt a vidám éneklés - képgalériával

Az APOK Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény ének-zene szakos tanárainak vállalkozó kedvét dicséri, hogy a zene világnapja alkalmából népdaléneklési maratont hirdettek a dalos ajkú gyerekek és szüleik számára.

A diákok egész héten izgatottan készültek a megyében egyedülálló, végül csaknem hat órán át tartó szeptember 30-i eseményre.

A közel háromszáz résztvevőt megmozgató rendezvényen a szervező intézmény mellett a programot a kaposszekcsői és az újdombóvári iskola énekes pacsirtái gazdagították, valamint megcsillogtatta tehetségét az Illyés Gyula Gimnázium kórusa is. A 20-30 perces dalcsokrokat keretbe foglalta a Kapos Táncegyüttes kicsinyeinek nyitó, illetve ifjainak vastapsot kivívó éneke és kalotaszegi tánca. A hangulatot mindvégig a tetőfokon tartotta a bonyhádi Büdösvornyik és Csurgó tagjaiból álló népzenei együttes önfeledt és magával ragadó muzsikája. Siker koronázta az intézményben tanítók énekes összeállítását is.

A dombóvári Székely Kör lelkes tagjai ismeretlen, gyönyörű székely dallamokkal kedveskedtek a közönségnek. Az est folyamán dr. Pappné Tóth Gabriella, Tarrné Naszádos Katalin, Bódis Péterné, Főbusz Nóra és Törekyné Nagy Zsuzsanna népdalokat tanított a megjelenteknek. Az est háziasszonya, Nyári Éva több alkalommal táncra buzdította a lelkes fiatalokat, hogy a hangulat egy percre se lohadjon. Szólóénekesek magas színvonalú előadásai tarkították intézményünk Kiskórusának és a Kapos Gyermekkarnak színes dalcsokrát. A fellépő csoportok részére Magyari Péter keramikus violinkulccsal díszített ajándéktányért készített.
A szervezők ezúton is köszönetet mondanak mindazoknak, akik a rendezvény sikeréhez hozzájárultak.

A közös éneklés erejének köszönhetően ezen az estén megszülethetett a csoda, a varázslat, amely egy időre megszépíti azok hétköznapjait, akik részt vettek a maratonon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.