Városlista
2020. január 24, péntek - Timót

Hírek

2011. Október 02. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Népszámlálás: szabálysértési eljárás indul, ha megtagadjuk az adatszolgáltatást

Népszámlálás: szabálysértési eljárás indul, ha megtagadjuk az adatszolgáltatást

A cél az, hogy minden lakást és embert összeírjanak - mondta az InfoRádiónak a KSH népszámlálási szóvivője.

Virágh Eszter hangsúlyozta: nem lehetne biztosítani azt, hogy minden lakcímre eljussanak, ha nem lenne visszaigazolás arról, hogy az adott lakásban kitöltöttek-e a kérdőívet vagy sem.

Ehhez kell a kód, amelyet az adatgyűjtés után és még a válaszok feldolgozás előtt leválasztanak az adatokról. Ez vonatkozik a lakcímre is.

Arra a kérdésre, hogy ha az adatok anonimak, de a válaszadás kötelező, akkor honnan lehet tudni, ki töltötte ki és ki nem a kérdőívet, a szóvivő így válaszolt: az állampolgárok felelősségérzetére hagyatkoznak. Ha egy lakcímről valaki megtagadja az adatszolgáltatást, akkor az ott élő ellen szabálysértési eljárást lehet indítani, 'de nem szeretnénk, és nem is szoktunk ezzel élni'.

Azt, hogy valaki nem kíván részt venni a népszámlálásban, nem az jelenti, hogy nem hajlandó válaszolni a kérdezőbiztosnak, hanem a kérdőív ki nem töltése - emelte ki Virágh Eszter.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 08:52, péntek | Belföld

Befogták a nők száját, hogy ne sikítsanak, aztán raboltak

Elfogták azt a három férfit, akik követtek, falhoz szorítottak és kiraboltak két nőt Budapesten.

2020. Január 24. 07:19, péntek | Belföld

Fontos feladatai vannak Magyarországnak a drónközlekedésben

Fontos feladatai vannak Magyarországnak a drónközlekedés területén, és ebben a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.-nek is nagy szerepe lesz

2020. Január 24. 06:15, péntek | Belföld

Akik a szuperhősöket gyógyítják

Nincs fehér köpenyük, de az egyik legnemesebb feladat az övék: hercegnőkre, szuperhősökre, bátor űrlényekre vigyáznak, hogy biztonságban teljesíthessék fantasztikus küldetéseiket, élhessenek át csodákat.

2020. Január 24. 05:02, péntek | Belföld

Javítóintézetbe küldték a szüleit megkéselő fiatal lányt

Négy év javítóintézeti nevelésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön azt a fiatal lányt, aki megkéselte apját és nevelőanyját egy évvel ezelőtt a Pest megyei Csemőn.