Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 18. 17:08, vasárnap | Helyi önkormányzati
Forrás: Döbrököz TV

Nincs kifizetetlen számlája a döbröközi önkormányzatnak

Nincs kifizetetlen számlája a döbröközi önkormányzatnak

Közmeghallgatást tartott a döbröközi képviselő-testület. Szili Lajosné polgármester beszámolójából kiderült, hogy a lakosságszámban szerényen bár, de gyarapodó község önkormányzata stabilan gazdálkodik.

A helyi általános iskolában december 12-én este megjelent közel negyven érdeklődő előtt a teljes létszámban jelenlévő képviselő-testület beszámolóját Szili Lajosné polgármester olvasta fel.

Az önkormányzat korábban megszorító intézkedéseket hozott meg, és igyekszik megfontoltan és takarékosan gazdálkodni. A feladatok gyarapodásával járó nagyobb kiadások és az állami normatívák csökkenése ellenére biztonságos működőképességüket idén is megőrizték.

Nincs egyetlen kifizetetlen számlájuk sem. Az energiatakarékos villanyhálózat kiépítésére még 2001-ben felvett hosszúlejáratú hitelük idén decemberben lejár. Így törleszteniük januártól csak a művelődési ház integrált közösségi szolgáltató térré (IKSZT-vé) alakításához felvett 15 millió forintnyi rövid lejáratú hitelüket kell jövő május 31-ig.

A 2011. évről szóló beszámolóból az is kiderült, hogy Döbröközt jelenleg 2053-an lakják, akik közül 364-en 18 év alattiak, 1192-en aktívkorúak, 491-en pedig 60 év felettiek. A faluban idén eddig 19 baba született, 17 haláleset történt és 8 pár döntött a házasságkötés mellett. A 911 lakáscélú ingatlanból 138-ban nem lakik senki, és 58 van külföldiek kezében.

A többek között a közfoglalkoztatás eredményeit és a szemétszállítás problémáját részletesen ismertető beszámoló - melynek teljes szövege itt olvasható - után több hozzászólás és kérdés hangzott el az érdeklődők részéről. Ezekre a polgármester és a képviselők reagáltak és adtak választ. A közmeghallgatás részletes beszámolóját ide kattintva olvashatja el Döbrököz honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.