Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 06. 09:35, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Nincs magyar áldozata a texasi támadásnak

Nincs magyar áldozata a texasi támadásnak

A helyi hatóságoktól kapott információk alapján nincs magyar áldozata a dél-texasi Sutherland Springsben vasárnap történt támadásnak - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a tárca megdöbbenéssel értesült a Sutherland Springs baptista templomában történt, 26 áldozatot követelő lövöldözésről, és "elítéli az aljas és semmivel nem igazolható erőszakos cselekedetet".

Kiemelték: "e nehéz órákban Magyarország az Egyesült Államok mellett áll, hű szövetségesként".

A KKM részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak és gyors felépülést kívánt a sebesülteknek.

A dél-texasi Sutherland Springs templomában vasárnap délben egy ámokfutó lövöldözött, a halálos áldozatok száma 26, a sebesülteké pedig meghaladja a harmincat. A támadó - egy egykori katona - egyelőre tisztázatlan körülmények között meghalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).