Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Október 17. 14:26, hétfő | Helyi
Forrás: tolna.katasztrofavedelem.hu

Önkénteseknek és rajzpályázat helyezettjeinek gratuláltak a világnap alkalmából

Önkénteseknek és rajzpályázat helyezettjeinek gratuláltak a világnap alkalmából

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság október 12-én már hetedszerre rendezett ünnepséget a természeti katasztrófák csökkentésének világnapja alkalmából. Az eseménynek dombóvári és döbröközi vonatkozásai is voltak.

A világnapot az ENSZ 1987-ben hozta létre abból a célból, hogy megemlékezzen a természeti katasztrófák áldozatairól, és ráirányítsa a figyelmet a katasztrófák okaira. Már hagyománynak számít, hogy az alkalomból megrendezett ünnepségen adják át a megye lakosságának védelme érdekében kiemelkedő tevékenységet kifejtő önkéntes segítőknek szánt elismeréseket.

Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyűlés és egyben a megyei védelmi bizottság elnöke, valamint Mácsai Antal ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Tolna Megyei Polgári Védelmi Szövetség javaslata alapján a dombóvári Hertelendi Norbert polgári védelmi főhadnagynak és a Dombóvári Polgári Védelmi Kirendeltség javaslata alapján Király Szilárdnak, a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület tagjának nyújtott át oklevelet és tárgyjutalmat.

A megyei igazgatóság a világnap alkalmából rajzpályázatot hirdetett meg. A felhívásra összesen 80 alkotás érkezett, három korosztályban és a következő témákban: „A katasztrófavédelem jelképe, kabalája”, „2011 az önkéntesség éve - Te mit teszel az önkéntesség jegyében?” és „Te mit teszel a globális klímaváltozás ellen?”. A kilenc helyezettnek Mácsai Antal igazgató adta át a díjakat.

A dobogósok között dombóvári kistérségből származók is voltak. A 3-6 évesek versenyében az APOK döbröközi óvodájába járó Frei Patrik első (rajza a képünkön látható), míg Mikolics Márk harmadik helyezettként végzett. A 11-14 évesek között a dombóvári Szent Orsolya Iskolaközpontba járó két diák szintén az első és harmadik helyet szerezte meg. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára ebben a kategóriában Magyar Boglárka, a legalsóra pedig Gelencsér Dalma állhatott.

A rendezvényről bővebben ide kattintva olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.