Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2021. Május 24. 12:05, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Nőnek adta ki magát, több mint 2 és fél milliót csalt ki

Nőnek adta ki magát, több mint 2 és fél milliót csalt ki

A budapesti férfi több mint 2,5 millió forinttal károsított meg a sértettet. A tatai rendőrök a tettest gyanúsítottként kihallgatták és befejezték az ügy vizsgálatát.

A 39 éves budapesti férfi könnyen akart pénzhez jutni, ezért álprofilt hozott létre egy internetes oldalon. F. Zoltán női névvel és fényképpel regisztrált. Találomra jelölt be férfiakat az oldalon, így került kapcsolatba egy kocsi lakossal. Rövid beszélgetés után pénzt kért tőle, amit a sértett elutalt. A következő napokban további összegeket kért a sértettől. A gyanú szerint 2020. november 20. és december 3. között több mint 2,5 millió forintot csalt ki a sértettől – közölte a rendőrség.

A rendőrök a feljelentést követően azonosították és 2021. március 10-én a budapesti lakcíméről előállították F. Zoltánt. Őt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene csalás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte és azt állította, hogy korábban hasonló módon őt is megkárosították. A rendőrök a kutatás során olyan tárgyakat is lefoglaltak, amit a gyanúsított a szerzett pénzből vásárolt. A Tatai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Tatai Járási Ügyészségnek.

Címkék: csalás, csaló, nyomozás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 24. 10:54, péntek | Belföld

Jótékonysági árverést tartottak a Covid-árvák megsegítéséért

Jótékonysági árverést tartottak csütörtökön a Covid-árvák megsegítéséért, a divatbemutatón a ruhakollekciók licitálásából befolyó teljes összeget a Regőczi István Alapítvány számára utalják át.

2021. Szeptember 24. 09:26, péntek | Belföld

Meghalt hat beteg, 531 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Hat beteg meghalt és újabb 531 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu pénteken,

2021. Szeptember 24. 08:00, péntek | Belföld

Szalmabálákat gyújtott fel, elítélték

Bosszúból több száz szalma- és szénabálát gyújtott fel egy férfi augusztusban, a Ceglédi Járásbíróság gyorsított eljárásban 2 év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön; a döntés nem jogerős

2021. Szeptember 24. 06:00, péntek | Belföld

Mustba fulladt egy férfi Garaboncon

Mustba fulladt egy férfi Garaboncon, az ügyben eljárást indított a rendőrség - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.