Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2023. Augusztus 23. 07:40, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Novák Katalin Ukrajnában: számíthatnak ránk a megtámadottak

Novák Katalin Ukrajnában: számíthatnak ránk a megtámadottak

A köztársasági elnök elsőként Kárpátaljára utazott, mielőtt ellátogat az ukrán fővárosba.

Beregszászon kezdte ukrajnai látogatását Novák katalin köztársasági elnök. A római katolikus templomban a kárpátaljai történelmi egyházak híveivel együtt emlékezett Szent István királyra. Az ökumenikus istentiszteleten megáldották és megszentelték azt a kenyeret, amelyet Novák Katalin személyesen sütött a nemzeti ünnep alkalmából.

Ünnepi beszédében Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy minden nehézség ellenére jó a kárpátaljai magyarokkal együtt ünnepelni. Legutóbb tavaly adventkor gyújtotta meg velük együtt az első gyertyát. Novák Katalin kijelentette, hogy kijevi tárgyalásain el fogja mondani: számíthatnak a magyarokra a megtámadottak, a bajban lévők, Magyarország segít.

Hozzáfűzte: „számítunk arra, hogy a magyarok úgy élhetnek itt, Kárpátalján, ahogy ez hozzájuk és Európához méltó". Az Ukrajnában 544 napja dúló háború kapcsán kiemelte, hogy erőt kell gyűjteni, és azért is jött, hogy ebben segítsen.

Tizenötmillió magyar ember erejét hoztam el önöknek ma Beregszászra, Kárpátaljára, Ukrajnába – mondta a köztársasági elnök, és megjegyezte: merítsünk erőt azokból az ukrán barátokból is, akikre lehet számítani. Novák Katalin reményét fejezte ki, hogy lesz közös jövőnk, akkor is, hogyha most még nem látjuk az ahhoz vezető utat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős