Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 29. 16:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Nyári napközis tábor Kaposszekcsőn

Nyári napközis tábor Kaposszekcsőn

Kaposszekcső Község Önkormányzata 2013. augusztus 5. és 16. között immár 7. éve rendezte meg a Közösségi Házban napközis táborát.

A kaposszekcsői gyerekek részére ingyenes volt a tábor, a nem helybelieknek pedig önköltségi árat kellett fizetni. Az elő héten az első és második osztályosok vettek részt az érdekesebbnél érdekesebb programokban, a második héten pedig a 3. és 4. osztályosok.
Mindkét csapat hétfői programját a helyi Orchidea Nyugdíjasklub tagjai szervezték meg. Délelőtt tarisznyát batikoltak és füzetborítót nyomdáztak. Délután a talán legnépszerűbb állandó program, a zsetonszerző játék szerepelt.
Kedden gyalogtúra indult a Nyergesbe. A gyerekek az ottani játszótéren játszhattak, focizhattak, izgulhattak egy-egy horgász sikeréért, közben megfigyelhették a vízpart élővilágát. Egy közös erdei séta is belefért a programba. Ott felelevenítették az erdő növény és állatvilágáról a környezet ismertet órán tanultakat.
Szerdán a kicsik Lőtzné Csavari Mária óvónővel zsugorfóliából készítettek nyakláncot, hozzávaló ékszerdobozzal. Délután Bíró Tamás körzeti megbízottal kerékpáros ügyességi versenyen bizonyíthatták rátermettségüket. A nagyokhoz Patakiné Böjtös Erzsébet tanítónő érkezett, aki játékos sport vetélkedőn és kézműves foglalkozáson mozgatta meg őket. Délután ők Molnár Zoltán körzeti megbízott irányításával kerékpároztak.
Csütörtökön az első turnusban Lőblné Egyed Ilona tanítónő és Lőbl Eszter varrt egyedi filctarisznyákat. A lányok lányos, a fiúk pedig fiús színekből választhatták ki a tarisznya anyagát és a rákerülő díszítést. Délután pedig szabad játékra került sor, hisz a nem irányított együttlétre is nagy szükség van! A második turnus pedig az Evangélikus Diakóniai Otthonba látogatott el, ahol sport és kézműves foglalkozásban vettek részt. Több lakó és végignézte a gyerekek vidám játékát, ügyeskezű munkáját. Fényképtartót készítettek, amibe saját fényképüket ragasztották be.
A pénteki program ismét azonos volt mindkét csoportnak. Regölybe látogattak el a Cziráki Viktor által teremtett "Újszkítiába". Lehetőségük volt megismerkedni a jégkori ember életével, házával, a Szent István korabeli emberek életével, házával. Jártak jurtában, kézbe vehették a vaskori ember szerszámait. A kísérő felnőttek eközben nyílt tűzön finom paprikás krumplit főztek. Főként a második héten aratott ez nagy sikert. (Az első hét nagy kánikulája valószínűleg az étvágyra is hatott.) Ebéd után mindenki agyagozhatott, íjászkodhatott és látványkovácsolásban is részt vehettek. Látták hogyan készül a szög, esetleg a kés.
A hét gyorsan elszaladt, minden kisgyermek sajnálkozva vette tudomásul: vége a hétnek, a következő táborra egy évet várni kell.

Címkék: kaposszekcső, tábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.