Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Augusztus 28. 11:52, péntek | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Nyári napközis tábor Kaposszekcsőn

Nyári napközis tábor Kaposszekcsőn

A Kaposszekcső Község Önkormányzata immár 9. alkalommal rendezte meg nyári napközis táborát a Közösségi Házban július utolsó és augusztus első hetében.

A két hét munkáját néhány középiskolás diák (Esküdt Gergő, Pail Milán, Somlyai Fédra, Varga Adrienn) a kötelező 50 órás közösségi munka keretében segítette. Munkájuk nagyon fontos volt, tényleg IGAZI segítséget nyújtottak!

Az első héten 20 fővel a 3-4. osztályosok vettek részt, a második héten pedig az 1-2. osztályosok 24 fővel.

A programok részben megegyeztek mindkét turnusban, de az életkori sajátosságoknak megfelelően eltérőek is voltak.

Hétfőn mindkét csapatnak délelőtt kézműves foglalkozást, délután pedig zsetonszerző játékot szervezett az Orchidea Nyugdíjas Klub.

Kedden délelőtt mindkét alkalommal Dombóvár Város Rendőrkapitányságára látogattak el, ahol betekintést nyerhettek a rendőrség életébe, megnézhették, hol dolgoznak a rend őrei, hová kerülnek az elfogottak. Aki szerette volna, rövid időre még a cellába is bezárták. Utána fagyizás és játszótéri játék következett. A nagyoknak a délután szabad játékkal telt, a kicsikkel Horváth Katalin egy WC papír guriga- fonal kombinációjú ceruzatartót készített.

Szerdán délelőtt a 3-4. osztályosok Patakiné Böjtös Erzsébettel sportversenyeztek és kézműveskedtek (napraforgós képet készítettek), a kicsik pedig az Evangélikus Diakóniai Otthonba látogattak el, ahol izgalmas, érdekes feladatokkal tették próbára ügyességüket. Délután a nagyoknak ismét szabad játék volt (végre a játszótéren is játszhattak, mert jó lett az idő), a kicsik egy rövid versenyt rendeztek Patakiné Böjtös Erzsébet vezetésével az árnyékos területet a játszótér és a focipálya között.

Csütörtökön délelőtt az első turnus résztvevői a Dombóvári Helytörténeti Múzeumba látogattak el. Müller Ádám és munkatársai, valamint Erky Nagy Tibor az írás, a nyomtatás fejlődéstörténetébe avatták be őket. Írhattak lúdtollal, írógéppel, de a nyomda fortélyaival is megismerkedtek. A néprajzi gyűjteményben felvehettek néhány ruhadarabot, megismerkedhettek a régi használati tárgyak felhasználásával. A második turnust a tűnemezelés rejtelmeibe avatta be Majláth Károlyné.

Délután a nagyok Zrínyiné Gulyás Gyöngyivel nyárvégi gyümölcsökkel díszített ajtódíszt készítettek, a kicsik Csapó Gyulánéval „mini discoztak” egyet.

Pénteken, mint az az elmúlt években már hagyománnyá vált, az egész napos nagykirándulás következett. Az eredeti tervben szerepelt Tillmannn Ferenc vezetésével egy abaligeti barlanglátogatás, majd gyalogtúra. Majd egy bükkösdi Öko farmi ebéd, ezután pedig egy dámvad cumiztatással, haletetéssel egybekötött parklátogatás követte volna, számba véve a sokféle állatot. A valóságban pedig az első turnusban a szakadó eső miatt elmaradt a gyalogtúra, helyette a Denevérmúzeumot és az abaligeti Tájházat látogatták meg. A második turnusnak a rendkívül nagy meleg okozott gondot. A bükkösdi parklátogatást és játszóterezést rövidítették le, hogy minél kevesebbet tartózkodjanak a gyerekek a napon.

Összefoglalva: a 44 kisgyermeknek tartalmas időtöltést nyújtott ez a kétszer egy hét, egyúttal levéve a szülők válláról a gyermekelhelyezés feladatát is.

Köszönet Kaposszekcső Község Önkormányzatának a támogatásért, a segítő felnőtteknek pedig az önkéntes munkáért!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.