Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Augusztus 31. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyerőgép piac: már minisztériumi engedélyre vár az első szerverüzemeltető

Nyerőgép piac: már minisztériumi engedélyre vár az első szerverüzemeltető

Már csak a Nemzetgazdasági Minisztérium engedélyére vár és a piacra léphet a pénznyerő iparág egyik új szereplője a WEBGAM Központi Játékszerver tulajdonosa a WSG Kft. A WEBGAM Játékszerver megkapta a szerencsejáték törvényben rögzített szerverüzemeltető tanúsítványt az auditor cégtől, miután az informatikai vizsgákon rendszere megfelelt a magyar bankok rendszerénél is szigorúbb biztonsági szintnek.

A WEBGAM lesz a szerver alapú szerencsejáték üzemeltetés első szervere, rendszeréhez interneten kapcsolódhatnak majd az új szabályozásnak megfelelő szerver alapú pénznyerő automaták. Szabó József, a WSG Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az auditot hosszas fejlesztés előzte meg, amivel cége nagy kockázatot vállalt, hiszen a tavaly év végén többször módosított szerencsejáték törvény útmutatásaira kellett hagyatkozni, amíg idén nyáron meg nem jelent a törvény végrehajtási rendelete.

A cégvezető reméli, az NGM gyorsított eljárás keretében bírálja el kérelmüket, hiszen, ha megkapják az engedélyt, akkor beléphet a piacra az első szerverüzemeltető, és a pénznyerő automata iparág megkezdheti az átállást a központi szerver alapú szerencsejátékra.

A WEBGAM rendszere megfelel a törvényben rögzített, Európában a legszigorúbbnak és legmodernebbnek számító pénznyerő automata üzemletetési formának. Mint ismeretes a szerver alapú üzemeltetési formára történő átállást 2011. októberében szavazta meg az Országgyűlés, a jogszabály értelmében 2013. január 1-jétől kizárólag új típusú szerver alapú pénznyerő automata üzemelhet. Maga a játék a szerveren keresztül az interneten zajlik majd úgy, hogy a törvénynek megfelelően az állam is folyamatosan kontrollálhatja a gépek bevételeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország