Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Június 28. 08:40, hétfő | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Nyertes pályázatoknak köszönhetően az Ady Endre és a Fő utcában környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések valósulnak meg

Nyertes pályázatoknak köszönhetően az Ady Endre és a Fő utcában környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések valósulnak meg

A nyertes pályázatoknak köszönhetően az Ady Endre utca, valamint a Fő utca keleti és nyugati részein települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések valósulnak meg.

Megérkezett mindhárom támogatói okirat az összesen 1,2 milliárd forint értékű, TOP-2.1.3-16-TL1-2021-00023/00024/00025-ös azonosítószámú nyertes támogatási kérelmekhez.

Az Ady Endre utca vonatkozásában a csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója, aszfaltozott parkoló kialakítása a meglévő bontásával, térkő járda építése a meglévő burkolat bontásával, burkolt vízelvezető árok kialakítása előregyártott mederburkoló elemből, emellett tervezett munkálat még betoncső kapubejáró átereszek fektetése, víznyelő aknák kialakítása, térkő kapubejáró burkolat építése, és faültetés valósul meg.

A Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem – nyugati utcarészre vonatkozóan térkő parkoló kialakítása (iskola és szemben a bolt előtt), térkő járda építése a meglévő burkolat bontásával, burkolt vízelvezető árok kialakítása előregyártott mederburkoló elemből, továbbá ennek a rekonstrukciós tervnek is részét képezi a betoncső kapubejáró átereszek fektetése, térkő kapubejáró burkolat építése és faültetés, valamint csatornafektetés és út alatti átereszek fektetése fog realizálódni.

A Fő utca csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója I. ütem – keleti utcarészen gyeprács burkolat, térkő járda építése a meglévő burkolat bontásával, burkolt vízelvezető árok kialakítása előregyártott mederburkoló elemből, és itt is szerepel a tervek között átereszek fektetése (kapubejáró, gyalogos, illetve út alatti áteresz), valamint térkő kapubejáró burkolat építése és faültetés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.