Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2023. Május 16. 10:31, kedd | Helyi

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz a Selénia Rallyn

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz a Selénia Rallyn

Nyolcvan gyönyörű Alfa Romeo állt rajthoz május 13-án a XXII. Alfa Romeo Club Magyarország – Selénia Rally közúti országos megmérettetés keretében Dombóváron, Gunarasban.

Tolna és Baranya vármegyék történelmi, természeti és kulturális kincseivel ismerkedtek a résztvevők, miközben 150 km-t tettek meg Sásdot, Mánfát, Máré várát, Abaligetet, Orfűt, Szászvárt, Bikalt, Alsómocsoládot érintve.

Pintér Szilárd polgármester és a képviselő testület tagjai is részt vettek a megnyitón Takács Ákossal, az ALFA ROMEO CLUB Magyarország Egyesület elnökével, valamint Tiegelmann Péterrel, a Hotel Európa ügyvezetőjével együtt.

Pintér Szilárd polgármester elmondta, nagy örömmel csatlakozott Dombóvár a programhoz, óriási megtiszteltetés, hogy az esemény házigazdái lehetnek.

„Büszkeséggel tölt el, hogy idén több regionális és országos esemény helyszíne lehet városunk. Mindezek mellett három 50 éves évfordulót ünnepel Dombóvár. A Gunarasi városrész ötven évvel ezelőtt épült, melyre egész rendezvénysorozattal készülünk, ennek első állomása, hivatalos megnyitója a mai verseny, találkozó.

Idén, május 20-án a Kossuth-szoborcsoport Szigeterdőben történő felállításának és a városrész kerek évfordulójának megünneplésére készülnek. Retro hétvége, Rock Majális várja az érdeklődőket. A nyári programok zárásaként pedig a dombóvári úszóegyesület megalakulásának szintén 50 éves évfordulójáról emlékezünk meg” - tette hozzá.

Minden elindult versenyző teljesítette a távot és a feladatokat. Az eredményhirdetésen már Kerényi Zsolt alpolgármester adta át Dombóvár ajándékait számos különdíj mellett.

2023-ban a verseny dobogósai:
🏆1. Sarkadi Tamás és csapata 76-os rajtszámmal
🏆2. Papp Imre Roland és csapata 22 rajtszámmal
🏆3. Gönci Csaba és csapata 40-es rajtszámmal

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 10:14, kedd | Helyi

20 dombóvári érem az athéni világbajnokságon

Kiválóan szerepeltek a Dombóvári Karatesuli versenyzői, a három nap alatt a 10 fős csapat összesen 20 érmet szerzett Görögországban, az Athénban megrendezett világbajnokságon:

2023. Október 02. 20:41, hétfő | Helyi

Gázpalack robbant fel egy lakásban Dombóváron

Felrobbant egy 11,5 kilogrammos gázpalack vasárnap délelőtt Dombóváron, egy Zrínyi utcai 4 emeletes, 50 lakásos panel társasház egyik első emeleti garzonlakásában.

2023. Október 02. 08:33, hétfő | Helyi

Ötödször is Tieger Endre győzött a Fogatvágta döntőjében

A Fogatvágta döntőjében hárman álltak rajthoz, az első helyezést ötödször is Tieger Endre és ifj. Tieger Endre párosa nyerte el a Dombóvár Sütvényi ménes színeiben.