Városlista
2020. augusztus 14, péntek - Marcell

Hírek

2019. Június 29. 22:27, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Odaadó munkájukért elismerés az orvosoknak és az ápolóknak

Odaadó munkájukért elismerés az orvosoknak és az ápolóknak

A Magyar Egészségügy Napjához közeledve június 27-én tartották meg a Semmelweis-napot a helyi Szent Lukács Kórházban.

A 2003-ban felavatott Maria Mater dei-kápolnában rendezett ünnepségen a hagyományokat követve bemutatkozott egy szakmai osztály, átadták a kitüntetéseket és elbúcsúztak a nyugdíjba vonuló kollégáktól.

201 éve született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, akinek a tiszteletére 1992 óta tartják meg hazánkban július 1-jén a Semmelweis-napot, azaz a Magyar Egészségügy Napját.
Ebből az alkalomból a térség járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátását végző egészségügyi intézmény igazgatója mondott köszöntőt a dolgozóknak. Dr. Kerekes László a tervezett fejlesztésekről szólva kiemelte, hogy reményei szerint 2019 végéig meg fog újulni a szülőszoba, ahol családbarát környezetet alakítanak ki.
Idén a szakmai előadások során a sebészeti és a traumatológiai osztály mutatkozott be. A szakma élére helyben egy hónappal ezelőtt egy új osztályvezető főorvos került, ő és egy újonnan érkezett sebész kollégája mutatta be azt a modern műtéti technikát, amit nemrégiben vezettek be.
A Szent Lukács Kórház menedzsmentjének tagjai előbb dr. Szőke Katalinnak, a pszichiátriai szakrendelő és gondozó vezetőjének nyújtották át a főorvosi kinevezéséről szóló iratot, majd elismeréseket adtak át. „Az év orvosa”-díjat dr. Szabó Tamás, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály vezető főorvosa érdemelte ki, míg „Az év ápolója”-kitüntetést a 37 éve a manuális mátrix osztályon dolgozó Szeliné Berta Mária vehette át.
Az egyészségügyi intézmény igazgatója a nyugdíjba vonuló munkatársait is elbúcsúztatta.
Az ünnepséget Reiter Gábor trombita- és Kozák Bence András orgonajátéka zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 13:10, péntek | Helyi

Kerékpárút négy megyén át

Négy megyét érintő, országos jelentőségű kerékpárút tervismertetőjének adott otthont szerdán Dombóvár.

2020. Augusztus 14. 10:23, péntek | Helyi

Programsoroló - Rendezvények Dombóváron

Augusztusban és szeptember elején számos program közül választhatnak az érdeklődők.

2020. Augusztus 13. 11:55, csütörtök | Helyi

Óriási akcióval nyit a Cukivarázs Fagyizó Dombóvár központjában

2020. augusztus 14-én reggel 9-órakor megnyit a Cukivarázs Fagyizó Dombóváron, a Hunyadi tér 2. szám alatt, a központi buszmegállóban.

2020. Augusztus 13. 09:47, csütörtök | Helyi

A Kaposmenti Magazin legújabb adása

A tartalomból: -Beruházások Kurdon, -Dombóvári Help Kutyás Egyesület, -Jumpers Dombóvári Kötélugró Egyesület, -Újra megnyitja kapuit a Tinódi Ház