Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2019. Június 29. 22:27, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Odaadó munkájukért elismerés az orvosoknak és az ápolóknak

Odaadó munkájukért elismerés az orvosoknak és az ápolóknak

A Magyar Egészségügy Napjához közeledve június 27-én tartották meg a Semmelweis-napot a helyi Szent Lukács Kórházban.

A 2003-ban felavatott Maria Mater dei-kápolnában rendezett ünnepségen a hagyományokat követve bemutatkozott egy szakmai osztály, átadták a kitüntetéseket és elbúcsúztak a nyugdíjba vonuló kollégáktól.

201 éve született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, akinek a tiszteletére 1992 óta tartják meg hazánkban július 1-jén a Semmelweis-napot, azaz a Magyar Egészségügy Napját.
Ebből az alkalomból a térség járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátását végző egészségügyi intézmény igazgatója mondott köszöntőt a dolgozóknak. Dr. Kerekes László a tervezett fejlesztésekről szólva kiemelte, hogy reményei szerint 2019 végéig meg fog újulni a szülőszoba, ahol családbarát környezetet alakítanak ki.
Idén a szakmai előadások során a sebészeti és a traumatológiai osztály mutatkozott be. A szakma élére helyben egy hónappal ezelőtt egy új osztályvezető főorvos került, ő és egy újonnan érkezett sebész kollégája mutatta be azt a modern műtéti technikát, amit nemrégiben vezettek be.
A Szent Lukács Kórház menedzsmentjének tagjai előbb dr. Szőke Katalinnak, a pszichiátriai szakrendelő és gondozó vezetőjének nyújtották át a főorvosi kinevezéséről szóló iratot, majd elismeréseket adtak át. „Az év orvosa”-díjat dr. Szabó Tamás, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály vezető főorvosa érdemelte ki, míg „Az év ápolója”-kitüntetést a 37 éve a manuális mátrix osztályon dolgozó Szeliné Berta Mária vehette át.
Az egyészségügyi intézmény igazgatója a nyugdíjba vonuló munkatársait is elbúcsúztatta.
Az ünnepséget Reiter Gábor trombita- és Kozák Bence András orgonajátéka zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.

2020. Január 20. 08:34, hétfő | Helyi

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon - közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője az MTI-vel.

2020. Január 17. 16:12, péntek | Helyi

Dombóvári rendőrök mentették ki a kazánrobbanásban sérült férfit

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. január 15-én 17 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Dombóváron az egyik családi házban a vegyestüzelésű kazán felrobbant.