Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Június 29. 22:27, szombat | Helyi
Forrás: Dombó Média

Odaadó munkájukért elismerés az orvosoknak és az ápolóknak

Odaadó munkájukért elismerés az orvosoknak és az ápolóknak

A Magyar Egészségügy Napjához közeledve június 27-én tartották meg a Semmelweis-napot a helyi Szent Lukács Kórházban.

A 2003-ban felavatott Maria Mater dei-kápolnában rendezett ünnepségen a hagyományokat követve bemutatkozott egy szakmai osztály, átadták a kitüntetéseket és elbúcsúztak a nyugdíjba vonuló kollégáktól.

201 éve született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, akinek a tiszteletére 1992 óta tartják meg hazánkban július 1-jén a Semmelweis-napot, azaz a Magyar Egészségügy Napját.
Ebből az alkalomból a térség járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátását végző egészségügyi intézmény igazgatója mondott köszöntőt a dolgozóknak. Dr. Kerekes László a tervezett fejlesztésekről szólva kiemelte, hogy reményei szerint 2019 végéig meg fog újulni a szülőszoba, ahol családbarát környezetet alakítanak ki.
Idén a szakmai előadások során a sebészeti és a traumatológiai osztály mutatkozott be. A szakma élére helyben egy hónappal ezelőtt egy új osztályvezető főorvos került, ő és egy újonnan érkezett sebész kollégája mutatta be azt a modern műtéti technikát, amit nemrégiben vezettek be.
A Szent Lukács Kórház menedzsmentjének tagjai előbb dr. Szőke Katalinnak, a pszichiátriai szakrendelő és gondozó vezetőjének nyújtották át a főorvosi kinevezéséről szóló iratot, majd elismeréseket adtak át. „Az év orvosa”-díjat dr. Szabó Tamás, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály vezető főorvosa érdemelte ki, míg „Az év ápolója”-kitüntetést a 37 éve a manuális mátrix osztályon dolgozó Szeliné Berta Mária vehette át.
Az egyészségügyi intézmény igazgatója a nyugdíjba vonuló munkatársait is elbúcsúztatta.
Az ünnepséget Reiter Gábor trombita- és Kozák Bence András orgonajátéka zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.