Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2012. Január 23. 07:47, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Olcsóbban tankolhatunk, ha kitart a forint erősödés

Olcsóbban tankolhatunk, ha kitart a forint erősödés

Ha a forint tovább erősödik, az év hátralevő részében olcsóbban tankolhatunk – írja a Magyar Nemzet.

Az iráni olajembargóról már hétfőn dönthet az Európai Unió, ennek ellenére a fekete arany ára emiatt nem közelíti majd meg a korábbi csúcsokat.

A forint dollárral szembeni erősödésének köszönhetően a jövő héten végre csökkenhet a hazai benzin és a gázolaj ára – állítja Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató ügyvezető igazgatója. Ugyanis azt, hogy a benzin és a gázolaj literenként 400 forint fölé drágult, az áfa-emelést leszámítva egyedül a hazai fizetőeszköz gyengesége eredményezte. A kőolaj világpiaci árfolyama és a forint dollárhoz viszonyított értéke a két legfontosabb eleme a magyar üzemanyagár-képzésnek – magyarázza Hegedűs Miklós. Ha idén sikerül a forintot a tavalyi és a mostani év első heteiben látott árfolyamnál erősebb szinten tartani, akkor vélhetően ebben az évben a jelenleginél alacsonyabb üzemanyagárakat tapasztalunk majd éves átlagban.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: üzemanyag, tankolás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 16:01, péntek | Belföld

Újabb nagy egészségipari beruházások indulnak - Videó

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak

2021. Február 26. 15:00, péntek | Belföld

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik márciusban

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken közösségi oldalán, miután telefonon tárgyalt Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel.

2021. Február 26. 13:06, péntek | Belföld

Az oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztet a rendőrség

A koronavírus elleni oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztetett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

2021. Február 26. 11:00, péntek | Belföld

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Újabb hat anyag került fel a dizájnerdrogok immár több mint 300 vegyületcsoportot, szert és szervariánst tartalmazó tiltólistájára - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a oldalán.