Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 06. 19:46, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Ön- és közveszélyes férfit állított elő a TEK Mekényesen

Ön- és közveszélyes férfit állított elő a TEK Mekényesen

Ön- és közveszélyes, rendőröket fenyegető férfit állított elő a Terrorelhárítási Központ (TEK) a Baranya megyei Mekényesen - közölte a TEK szombaton az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint csütörtök reggel kérte a komlói kapitányság a TEK segítségét. A járőrök azért jelentek meg az 53 éves férfi mekényesi házánál, hogy elővezessék őt, mert az ellene folyó büntetőeljárásban - kihallgatása céljából - többszöri idézésre sem jelent meg a kapitányságon, akadályozva ezzel a nyomozást.
A férfi arrogánsan és támadóan lépett fel a rendőrökkel szemben, nem tett eleget a felszólításuknak, ellenállt az intézkedésnek. Az udvaron álló kocsijából ki-be szállva, a kezében kardszerű bozótvágót tartva azzal fenyegette a rendőröket, hogy ha közelednek, elüti őket, vagy akár magával is végez. Szavait nyomatékosítva egy benzines kannát tett maga mellé, és rágyújtott egy cigarettára. Az intézkedés során a járőrök, majd a TEK speciális tárgyalói próbálták jobb belátásra bírni, mert a férfi többször kifejezte öngyilkossági szándékát is - idézték fel a történteket a közleményben.
Ezt követően a TEK egysége egy megfelelő pillanatban elektromos sokkoló segítségével ártalmatlanította a férfit. Az intézkedést az időközben értesített mentőszolgálat és a TEK pécsi műveleti egységének orvosa is támogatta, személyi sérülés nem történt - írták, hozzátéve, hogy a férfit kihallgatásra alkalmatlan állapota miatt pszichiátriára szállították.
Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűncselekmény miatt a Pécsi Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.