Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Május 02. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Önálló beavatkozásra jogosult a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Önálló beavatkozásra jogosult a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Megfelelt a rendszerbeállító gyakorlaton a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, így ők a másodikak a megyében, akik önállóan beavatkozhatnak egy-egy káreset során.

A gyakorlatot az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség tartotta az ÖTE részére április 30-án egy kurdi dobozüzemben.

Az üzem egyik részében egy présgép meghibásodása miatti elektromos zárlatból tűz keletkezett, ami átterjedt a gép körül elhelyezett papír nyersanyagra és hulladékra, majd egy másik gépre is. A lángok a szomszédos helyiségeket, irodákat és az emeleti részt is veszélyeztették. Tovább fokozta a bajt, hogy az égő helyiségekben nagy mennyiségű, a gyártáshoz szükséges, éghető anyagot tároltak, ami kedvezett a tűz gyors terjedésének. Az épületben szerencsére nem tartózkodott senki, viszont az áramtalanítást egy kidőlt fa akadályozta.

A rendszerbeállító gyakorlat során az önkéntes tűzoltó egyesület állományának szakmai felkészültségét, a beavatkozást irányító személyek tűzoltás-vezetési feladatok ellátására vonatkozó alkalmasságát ellenőrizték, mindemellett vizsgálták az eszközök, felszerelések bevethetőségét és szakszerű használatát. Mivel a kurdi ÖTE tagjai az előírásoknak megfelelően, szakszerűen hajtották végre a feladatokat, így dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes, és Bán Attila tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő a gyakorlatot megfeleltre értékelték, ami azt jelenti, hogy mostantól az ÖTE önálló beavatkozásra jogosult.

Az alkalmasságot igazoló dokumentum ünnepélyes átadására május 21-én kerül majd sor, így az egyesület június 1-jétől már hivatásosok jelenléte nélkül, önállóan is beavatkozhat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.