Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2020. Szeptember 08. 08:51, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: Lösch Kornél

Orbán Balázs: az ország jövője a kis és közepes városok kezében van

Orbán Balázs: az ország jövője a kis és közepes városok kezében van

A kormány fejlesztéspolitikája sarokkövének nevezte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Dombóváron, hogy „az ország jövője a kis- és közepes városok kezében van”.

Orbán Balázs a Tolna megyei település várossá avatásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén hozzátette: nagy szükség van arra, hogy ezek a városok továbbra is a modern kor kihívásaira választ adó támogatásban részesüljenek.
Az államtitkár kijelentette: a magyar kormány elutasítja a globális szemléletet, és a lokális, regionális értékek, hagyományok mellett teszi le a voksát. A nemzetállam is lokális védőernyőt jelent a benne élőknek, és az államon belül fontos megőrizni a regionális, térségi központokat, mert ezekben lehet a legfontosabb döntéseket hozni az adott közösségeknek - mondta.
Hangsúlyozta: a helyi kulturális értékek megóvásának az életminőség és a versenyképesség javításával kell párosulnia. „Ezért a kormány városfejlesztési programjainak célja, hogy a városok, falvak jól tudjanak alkalmazkodni a jövő kihívásaihoz. Szerencsére Magyarország ma már nem szorul idegen példák követésére” - jegyezte meg.
Emlékeztetett, hogy Dombóvár polgárai 2019-ben a változások mellett döntöttek, amikor az önkormányzati választáson mind a nyolc körzetben kormánypárti jelölteteknek szavaztak bizalmat. „Az ezt megelőző önkormányzatok több százmillió forintos hiányt, (...) hiányosan kivitelezett beruházásokat hagytak örökségül az új városvezetésre" - közölte.
Bejelentette, hogy kormánydöntés született egy Dombóvárnak nyújtandó, százmillió forintos rendkívüli támogatásról, ezenkívül támogatást kapott a szabadidő- és sportkomplexum megvalósítása, valamint elkezdődött a városi mentőállomás építésének és a rendelőintézet felújításának folyamata.
Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője hangoztatta: az elmúlt tíz évnek köszönhetően Magyarország erősebb, gazdagabb, mint az azt megelőző időszakban.
„A polgári, nemzeti kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyarság, a magyar családok bővüljenek, gazdagodjanak" - jelentette ki.
Azt mondta: a következő években remélhetően láthatóvá válik a Dombóváron élőknek, hogy céljaik megvalósulnak. Az elmúlt egy év bizonyította, hogy nem csak békétlenségben, hanem barátságban, együttműködésben is lehet gondolkodni.
Pintér Szilárd, a város 2019-ben megválasztott Fidesz-KDNP-s polgármestere köszöntőjében arra kérte a dombóváriakat, hogy „nyílt, őszinte párbeszédre alapozva" építsék közösen a város jövőjét.
A Tinódi Házban rendezett ünnepségen elismeréseket, kitüntetéseket adtak át a települési és a nemzetiségi önkormányzatok képviselői.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 17. 22:34, csütörtök | Helyi

A Kaposmenti Magazin szeptember 15-i adása

Vállalkozói fórum a szakképzésről, Dombóvár díszpolgára lett Molnár István, új játszótér Kurdon, helyi fotósok alkotásaiból nyílt kiállítás a Tinódi Házban.

2020. Szeptember 17. 08:24, csütörtök | Helyi

Újabb értékes információkra bukkantak a régészek Dombóváron

Idén nyáron is folytatódott a régészeti munka.

2020. Szeptember 16. 08:29, szerda | Helyi

Hétfőn két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói

Délelőtt egy személygépkocsi sodródott le az úttestről Kaposszekcsőnél, a 611-es úton.

2020. Szeptember 15. 09:25, kedd | Helyi

Új műfüves pálya épül a Belvárosi Általános Iskolában

A pálya multifunkcionális lesz, amely azt jelenti, hogy többek között helyet kap a pályán négy kosárlabda palánk is a játéktér felfestésével.