Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2012. Január 03. 08:04, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Orbán: Magyarország biztonságosabb lesz

Orbán: Magyarország biztonságosabb lesz

Az egységes katasztrófavédelmi rendszernek köszönhetően január elsejétől Magyarország biztonságosabb lesz - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor úgy látja, hogy a 2010-es árvizek és a vörösiszap-katasztrófa nagy valószínűséggel elkerülhető lett volna, ha már abban az időben létezett volna egy bejáratott rendszer.

Első helyen az állam felelős a közbiztonságért, és az állam mától nem moshatja kezeit katasztrófák esetén – fogalmazott Orbán Viktor, kiemelve: ezután a polgároknak is ki kell venniük a részüket mind a feladatokból, mind pedig a felelősségből.

A miniszterelnök kiemelte: az új katasztrófavédelmi törvény hatálybalépésével egységes, hivatásos katasztrófavédelmi szerv jön létre, mely lehetővé teszi, hogy egy hatékony, gyorsreagálású szervezet működhessen a jövőben Magyarországon - írja a kormany.hu.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója köszöntőjében rámutatott: a mai nap a rendszerváltás léptékű változás napja. Az új szervezet alapvető rendeltetése az ország területén élő lakosság életének, vagyonának védelme, valamint az iparbiztonsági feladatok ellátása.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.