Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2020. Augusztus 09. 17:32, vasárnap | Helyi
Forrás: TMRFK

Őrizetbe vették a hetedik bandatagot is

Őrizetbe vették a hetedik bandatagot is

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei társszervekkel együttműködve csaptak le egy Tolna megyei kábítószer-kereskedő hálózat vezetőire és tagjaira július 20-án.

A műveletben résztvevők egyszerre tizenegy helyszínen tartottak kutatást, és hat embert fogtak el, majd állítottak elő. A kutatások alkalmával jelentős mennyiségű kábítószert, különböző fajtájú új pszichoaktív anyagokat foglaltak le, valamint a kábítószer csomagolásához, értékesítéséhez szükséges eszközöket találtak. A bűncselekményből származó vagyon elvonása érdekében a hálózat tagjaitól öt ingatlant vettek zár alá, gépjárműveket, készpénzt és egyéb vagyontárgyakat – elektronikai eszközöket, zongorát, ékszereket –, valamint a bűnszervezet vezetőjének üzletrészét foglalták le, csaknem 35 millió forint értékben.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai július 20-án négy férfit és két nőt – egy 54 éves tolnai, egy 43 éves és egy 20 éves kocsolai, egy 38 éves pincehelyi, egy 41 éves, valamint egy 37 éves dalmandi lakost – hallgattak ki bűnszervezetben, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem, illetve bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett pszichoaktív anyaggal visszaélés megalapozott gyanúja miatt. A banda tagjait őrizetbe vették, őket egy kivétellel – aki bűnügyi felügyelet alá került – a Szekszárdi Járásbíróság július 23-án letartóztatásba helyezte.

A fenti intézkedéseket követően, a bűnszervezet hetedik tagja ellen a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai elfogatóparancsot adtak ki. A 36 éves szekszárdi férfi július 30-án, azaz tegnap külföldről tért haza, amikor a nyomozók Budapesten elfogták, őrizetbe vették, majd gyanúsítottként kihallgatták. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai előterjesztést tettek a banda hetedik tagjával szemben a bűnügyi felügyelet elrendelésének indítványozására – tájékoztatta portálunkat Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 17. 22:34, csütörtök | Helyi

A Kaposmenti Magazin szeptember 15-i adása

Vállalkozói fórum a szakképzésről, Dombóvár díszpolgára lett Molnár István, új játszótér Kurdon, helyi fotósok alkotásaiból nyílt kiállítás a Tinódi Házban.

2020. Szeptember 17. 08:24, csütörtök | Helyi

Újabb értékes információkra bukkantak a régészek Dombóváron

Idén nyáron is folytatódott a régészeti munka.

2020. Szeptember 16. 08:29, szerda | Helyi

Hétfőn két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói

Délelőtt egy személygépkocsi sodródott le az úttestről Kaposszekcsőnél, a 611-es úton.

2020. Szeptember 15. 09:25, kedd | Helyi

Új műfüves pálya épül a Belvárosi Általános Iskolában

A pálya multifunkcionális lesz, amely azt jelenti, hogy többek között helyet kap a pályán négy kosárlabda palánk is a játéktér felfestésével.