Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Október 29. 13:04, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Őrizetbe vették az ikladi halálos gázolás gyanúsítottját

Őrizetbe vették az ikladi halálos gázolás gyanúsítottját

Őrizetbe vették a csütörtök esti ikladi halálos gázolás gyanúsítottját - tette közzé a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A rendőrség csütörtök este azt írta, hogy autóval elgázoltak egy budapesti kerékpárost Ikladon, a Szabadság úton, és a 19 éves férfi a helyszínen meghalt.

Az Aszód felé haladó gázoló megállás és segítségnyújtás nélkül haladt tovább. Később egy Aszód irányából érkező szürke, jobb elején törött járművet vettek észre a rendőrök, amely kénytelen volt megállni az akkor már rendőrökkel és villogó autókkal teli - teljes szélességében lezárt - helyszín közelében. A járőrök igazoltatták az 56 éves sofőrt, majd előállították. Látható és érezhető volt, hogy a férfi ivott, ezért először megszondáztatták, majd előállították mintavételre - közölték.

A galgamácsai férfi a baleset körülményeire nem emlékezett tisztán, arra viszont igen, hogy előzőleg italért indult Aszódra, mert falujában már nem volt nyitva bolt. Ikladon áthajtva rémlett neki egy csattanás, de tudomást sem véve róla továbbhajtott.

A gödöllői rendőrök halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés, valamint a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az autós ellen, és kezdeményezik letartóztatását - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.