Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Január 07. 11:48, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Őrizetbe vettek egy felsőlajosi férfit, akit korábbi élettársa megölésével gyanúsítanak

Őrizetbe vettek egy felsőlajosi férfit, akit korábbi élettársa megölésével gyanúsítanak

Őrizetbe vettek a rendőrök egy felsőlajosi férfit, aki a gyanú szerint tavaly december 22-én Karcagon megölte korábbi élettársát, majd a nő holttestét a Dunába süllyesztette

- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel. A 32 éves B. Attilát gyanúsítottként hallgatták ki emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és kezdeményezték az ügyészségnél letartóztatásának indítványozását - közölték. A tájékoztatás szerint a holttest keresése folyamatban van.

Tavaly december 24-én egy karcagi asszony tett bejelentést a helyi rendőrkapitányságon arról, hogy lánya két nappal korábban a család által ismeretlen helyre távozott, és azóta nem adott életjelet magáról. Ekkor még nem vetődött fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja, a karcagi rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében - a kétgyermekes édesanya körözésének elrendelése mellett - vizsgálta az eltűnés körülményeit.

Fordulat az ügyben január 4-én következett be, amikor állampolgári bejelentés érkezett a lajosmizsei rendőrőrsre, hogy a lajosmizsei kiserdőben különböző női ruhadarabokat találtak, amelyeket az eltűnt nő viselt távozása napján.

A nő két gyermekével és korábbi élettársával - aki egyben kisebbik fia édesapja, és akivel 2020 decemberében szakított - a tavalyi évet megelőzően több mint négy éven keresztül élt egy Lajosmizse melletti településen.

B. Attilát beidézték a lajosmizsei rendőrőrsre, azonban nem jelent meg, ezért a rendőrök keresni kezdték, majd előállították a megyei rendőr-főkapitányságra. A férfi ott elmondta, hogy december 22-én korábbi élettársával vitatkoztak, majd a vita tettlegességig fajult, aminek következtében a nő meghalt. Ezt követően a holttestet B. Attila a személygépkocsijának csomagtartójába tette, majd később a Dunába süllyesztette. A nő ruháit pedig a lajozsmizsei kiserdőben szétszórta - közölték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.