Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 30. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Oroszország fegyverkezik

Oroszország fegyverkezik

Vlagyimir Putyin elégedett lehet. Egyrészt sikeresen blokkolja Ukrajna uniós csatlakozását, másrészt az orosz katonai PR-t is kezdi helyrebillenteni. A szovjet időszakhoz hasonló fegyverkezésre persze nincs esély – anyagi öngyilkosság is lenne – de az apró fejlesztéseknek nagy teret szentelnek az oroszok.

Idén például hadrendbe állítják a legkorszerűbb, Sz-400-as légvédelmi rakétákat. Ezeket a fegyvereket még a nyugati vadászgépek is rettegik. Az orosz elnök egy tanácskozáson meg is állapította, hogy a terveknek megfelelően zajlik az orosz hadsereg újrafegyverzése. Putyin szerint a lég- és űrvédelmi rendszer állapotától függ a hadászati egyensúly, valamint ez határozza majd meg az erőviszonyokat is a világban.

És, ha ez nem lenne elég, az oroszok már úgynevezett ötödik generációs fegyverek kidolgozását kezdték el, amelynek része az Sz-500-as légvédelmi rakétarendszer, illetve újabb 22 darab szárazföldi telepítésű interkontinentális ballisztikus rakéta. Oroszország a következő három évben több mint 46 milliárd rubelt (mintegy 320 milliárd forintot) fordít atomfegyverek gyártására és karbantartására. 2020-ig az orosz hadászati atomfegyverek 85 százalékát akarják korszerűbbre cserélni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).