Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2011. Október 12. 21:51, szerda | Helyi
Forrás: APOK Alapfokú Művészetoktatási Intézményegység

Országos hírű művész tartott trombitakurzust a Zeneiskolában

Országos hírű művész tartott trombitakurzust a Zeneiskolában

Október 10-én Kiszler András, az APOK Alapfokú Művészetoktatási Intézményegységének tanára meghívására Palotai István tartott kurzust, bemutató órát a zeneiskola ifjú trombitásainak.

A Liszt díjas trombitaművész, az MR Szimfonikusok, valamint a Budapest Rézfúvós Kvintett tagja, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának tanára nagy megelégedéssel beszélt az iskola falain belül folyó színvonalas szakmai munkáról. A növendékek figyelmét leginkább az összpontosított gyakorlás, a levegővezetés és a kitartás fontosságára hívta fel, hangsúlyozva, hogy a zenetanulás és a hangszerjáték során a koncentráció tudatos fejlesztése az egyik legfontosabb feladat.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 20:30, kedd | Helyi

Bélyegen az 50 éve város Dombóvár

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Dombóvár a témája a Magyar Posta 2020. évi Tájak, városok című bélyegsorozata egyik most kibocsátott címletének.

2020. Július 14. 13:00, kedd | Helyi

Szeptember 12-én hat helyszínen – köztük Dombóváron – tartanak Vasutasnapot

Az ötvenedik, jubileumi évforduló alkalmából aznap egy mozdonyt is indítanak Erky-Nagy Tibor grafikájával, amely városunk kerek évfordulójára fogja felhívni a figyelmet országszerte.

2020. Július 14. 08:48, kedd | Helyi

Soron kívüli véradást szerveznek Dombóváron

A növekvő igények miatt soron kívüli véradást szerveznek Dombóváron 2020. 07. 17-én, pénteken 9–16 óráig. Helyszín: Szent Lukács Kórház, 1. emelet. Minden véradót apró meglepetéssel várnak.

2020. Július 13. 17:00, hétfő | Helyi

Idén is igényelhető a szünidei térítésmentes étkeztetés

A korábbi évek gyakorlata szerint hirdette meg az önkormányzat a térítésmentes szünidei étkeztetés lehetőségét a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.