Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 24. 08:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Összemérték tudásukat a tűzmegelőzési szakemberek

Összemérték tudásukat a tűzmegelőzési szakemberek

A Kosztolányi Péter tű. őrnagy (Paks), Sebestyén György tű. őrnagy (Szekszárd) és Gillich Norbert tű. főhadnagy (Dombóvár) alkotta Tolna megyei csapat az ötödik helyen végzett a szakmai vetélkedőn.

Ötödik helyezést ért el Tolna megye csapata az Országos Tűzmegelőzési Szakmai Vetélkedőn.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete harmadik alkalommal tartotta meg az Országos Tűzmegelőzési Szakmai Vetélkedőt a katasztrófavédelmi szervek hatósági feladatokat ellátó állománya részére. Az esemény november 21-én és 22-én a balatonföldvári Hotel Jogarban zajlott.

A húsz katasztrófavédelmi igazgatóságon, valamint a kirendeltségek tűzmegelőzési szakterületein dolgozó munkatársak megyénként három fővel vettek részt a vetélkedőn. A kétévenként szervezett megmérettetésen az igazgatóságokon előzetesen megtartott felméréseken legjobbnak bizonyult szakemberek képviselték az állományt.

A versenyt megnyitó Érces Ferenc tű. ezredes, a főigazgatóság tűzmegelőzési főosztályának vezetője már az elején gratulált a részvevőknek, hiszen mint mondta, akik jelen vannak, már megnyerték a helyben megrendezett vetélkedőt, vagy őket ítélték legalkalmasabbnak arra, hogy megyéjüket képviseljék. Elmondta, az idei versenyen a szervezők a gyakorlati feladatokra helyezték a hangsúlyt.

Az első nap megoldandó egyéni versenyfeladatok során a résztvevők két harminckérdéses tesztsort töltöttek ki, amelyek az általános tűzvédelmi jogszabályokra vonatkozó ismereteket tárták fel. Majd egy négy kérdésből álló feladatsor következett egy kéménytüzet követő eljárás lefolytatásáról, piacfelügyeletről, illetve a tűz- és hibaátjelzés fogadásáról. Az első nap utolsó feladatában virtuális tűzvédelmi ellenőrzést tartottak a versenyzők, amely során kivetített képek alapján kellett a hiányosságokat megállapítani és jogszabályba ütköztethető módon leírni.

A vetélkedő második napján a csapatok mérték össze tudásukat, egy építési engedélyezési tervdokumentáció hibáit kellett megtalálniuk.

A vetélkedőn megjelent Heizler György ny. tű. ezredes, a Védelem – Katasztrófavédelmi Szemle főszerkesztője, aki különdíjat ajánlott fel az egyéni győztesnek. A vetélkedő lezárása után a versenyfeladatok kivonata megjelenik a Védelem online felületén, ahol mindenki következmények nélkül tesztelheti tudását.

A vetélkedő zárásaként dr. Vass Gyula tű. ezredes, a megelőzési és engedélyezési szolgálat vezetője gratulált az eredményekhez, majd átadta a legjobb helyezésekért járó okleveleket és tárgyjutalmakat. Az ezredes beszédében fontosnak tartotta a napi feladatvégzéshez szükséges tudás naprakészen tartását. Kiemelte továbbá, hogy a tűzmegelőzés alapja a létesítési és használati tűzvédelmi szabályok betartása és betartatása, illetve a rendszeres tűzvédelmi hatósági ellenőrzések hatékony végrehajtása, amelynek elsődleges célja a gazdálkodó szervezetek jogkövető magatartásának elősegítése a magasabb tűzbiztonsági szint elérése érdekében.

A versenyfeladatok értékelése alapján az ország legjobb csapataként Bács-Kiskun megye csapata vehette át a vetélkedő vándorkupáját. A második helyezést Vas megye, míg a harmadik helyet Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata érte el. Egyéniben Gabóczi Tibor tű. őrnagy (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) nyerte meg a vetélkedőt. A második helyet Wicker Balázs tű. őrnagy (Bács-Kiskun megye) szerezte meg. A harmadik helyen holtversenyben Csűrös Richárd tű. főhadnagy (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és dr. Gelencsér András tű. őrnagy (Somogy megye) végzett.

A Kosztolányi Péter tű. őrnagy (Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség), Sebestyén György tű. őrnagy (Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség) és Gillich Norbert tű. főhadnagy (Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség) alkotta Tolna megyei csapat az ötödik helyen végzett a szakmai vetélkedőn. Gratulálunk az elért eredményhez!

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.