Városlista
2021. október 27, szerda - Szabina

Hírek

2016. November 24. 08:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Összemérték tudásukat a tűzmegelőzési szakemberek

Összemérték tudásukat a tűzmegelőzési szakemberek

A Kosztolányi Péter tű. őrnagy (Paks), Sebestyén György tű. őrnagy (Szekszárd) és Gillich Norbert tű. főhadnagy (Dombóvár) alkotta Tolna megyei csapat az ötödik helyen végzett a szakmai vetélkedőn.

Ötödik helyezést ért el Tolna megye csapata az Országos Tűzmegelőzési Szakmai Vetélkedőn.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezete harmadik alkalommal tartotta meg az Országos Tűzmegelőzési Szakmai Vetélkedőt a katasztrófavédelmi szervek hatósági feladatokat ellátó állománya részére. Az esemény november 21-én és 22-én a balatonföldvári Hotel Jogarban zajlott.

A húsz katasztrófavédelmi igazgatóságon, valamint a kirendeltségek tűzmegelőzési szakterületein dolgozó munkatársak megyénként három fővel vettek részt a vetélkedőn. A kétévenként szervezett megmérettetésen az igazgatóságokon előzetesen megtartott felméréseken legjobbnak bizonyult szakemberek képviselték az állományt.

A versenyt megnyitó Érces Ferenc tű. ezredes, a főigazgatóság tűzmegelőzési főosztályának vezetője már az elején gratulált a részvevőknek, hiszen mint mondta, akik jelen vannak, már megnyerték a helyben megrendezett vetélkedőt, vagy őket ítélték legalkalmasabbnak arra, hogy megyéjüket képviseljék. Elmondta, az idei versenyen a szervezők a gyakorlati feladatokra helyezték a hangsúlyt.

Az első nap megoldandó egyéni versenyfeladatok során a résztvevők két harminckérdéses tesztsort töltöttek ki, amelyek az általános tűzvédelmi jogszabályokra vonatkozó ismereteket tárták fel. Majd egy négy kérdésből álló feladatsor következett egy kéménytüzet követő eljárás lefolytatásáról, piacfelügyeletről, illetve a tűz- és hibaátjelzés fogadásáról. Az első nap utolsó feladatában virtuális tűzvédelmi ellenőrzést tartottak a versenyzők, amely során kivetített képek alapján kellett a hiányosságokat megállapítani és jogszabályba ütköztethető módon leírni.

A vetélkedő második napján a csapatok mérték össze tudásukat, egy építési engedélyezési tervdokumentáció hibáit kellett megtalálniuk.

A vetélkedőn megjelent Heizler György ny. tű. ezredes, a Védelem – Katasztrófavédelmi Szemle főszerkesztője, aki különdíjat ajánlott fel az egyéni győztesnek. A vetélkedő lezárása után a versenyfeladatok kivonata megjelenik a Védelem online felületén, ahol mindenki következmények nélkül tesztelheti tudását.

A vetélkedő zárásaként dr. Vass Gyula tű. ezredes, a megelőzési és engedélyezési szolgálat vezetője gratulált az eredményekhez, majd átadta a legjobb helyezésekért járó okleveleket és tárgyjutalmakat. Az ezredes beszédében fontosnak tartotta a napi feladatvégzéshez szükséges tudás naprakészen tartását. Kiemelte továbbá, hogy a tűzmegelőzés alapja a létesítési és használati tűzvédelmi szabályok betartása és betartatása, illetve a rendszeres tűzvédelmi hatósági ellenőrzések hatékony végrehajtása, amelynek elsődleges célja a gazdálkodó szervezetek jogkövető magatartásának elősegítése a magasabb tűzbiztonsági szint elérése érdekében.

A versenyfeladatok értékelése alapján az ország legjobb csapataként Bács-Kiskun megye csapata vehette át a vetélkedő vándorkupáját. A második helyezést Vas megye, míg a harmadik helyet Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata érte el. Egyéniben Gabóczi Tibor tű. őrnagy (Borsod-Abaúj-Zemplén megye) nyerte meg a vetélkedőt. A második helyet Wicker Balázs tű. őrnagy (Bács-Kiskun megye) szerezte meg. A harmadik helyen holtversenyben Csűrös Richárd tű. főhadnagy (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és dr. Gelencsér András tű. őrnagy (Somogy megye) végzett.

A Kosztolányi Péter tű. őrnagy (Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség), Sebestyén György tű. őrnagy (Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség) és Gillich Norbert tű. főhadnagy (Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség) alkotta Tolna megyei csapat az ötödik helyen végzett a szakmai vetélkedőn. Gratulálunk az elért eredményhez!

A fotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 27. 08:31, szerda | Helyi

Megtartották a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum alakuló ülését

A szakmai munkacsoport létrehozását a Dombóvári Rendőrkapitányság kezdeményezte és Dombóvár Város Önkormányzatának támogatásával, aktív közreműködésével jött létre és fog tevékenykedni a jövőben.

2021. Október 26. 14:47, kedd | Helyi

Abszolút Világbajnoki győzelem!

C.I.B.B. szövetség által Olaszország - Bergamoban megrendezett testépítő világbajnokságon Gasparics Zoltán világbajnoki címet szerzett Classic Bodybuilding kategóriában.

2021. Október 26. 11:17, kedd | Helyi

Szent Vendelre emlékeztek Göllében

Több mint 250 éves hagyományt követve gyűltek össze a göllei, kisgyaláni, fonói, kaposvári és dombóvári hívek és elszármazottak a temetőben található Szent Vendel kápolnánál.

2021. Október 26. 08:30, kedd | Helyi

Harmadik alkalommal nyert a Nemzeti Vágtán Tieger Endre

Pintér Szilárd polgármester oklevelet adott át a győzteseknek elismerése jeléül.