Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2015. Szeptember 10. 10:00, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI - fotó:vagta.hu

Összesorsolták a nyolcadik Nemzeti Vágta futamainak résztvevőit

Összesorsolták a nyolcadik Nemzeti Vágta futamainak résztvevőit

Összesorolták a nyolcadik Nemzeti Vágta futamainak résztvevőit, a szeptember 18 és 20 közötti fesztiválon 72 település képviselője mérheti össze tudását a Millenniumi emlékmű körül felépített speciális ívű versenypályán

- tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

"A magyar tradíciók és a nemzeti összefogás értékének megélésére szüksége van a mai kor emberének, a Nemzeti Vágta pedig nemcsak az országot, hanem az egész nemzetet összekovácsolja" - fogalmazott Mondok József, a Nemzeti Vágta társelnöke a közlemény szerint.

A májusban kezdődött elővágták több mint 200 települést mozgattak meg, és idén először a vidéki helyszínek mellett három határon túli vágta - a Székely, a Vajdasági és az első alkalommal megszervezett Felvidéki Vágta - is bekapcsolódott a versenysorozatba. A budapesti Nemzeti Vágta futamain való részvételre végül 72 település versenyzője nyert jogot.

A Hősök terére szervezett rendezvény idén sem csupán a lóversenyről szól: a Huszártáborban a derék vitézek életét ismerhetik meg az érdeklődők, az Andrássy úti Vágta Korzón sétálva a versenyben szereplő települések kuriózumaival találkozhatnak, míg az 56-osok terén az Országkonyha várja ínycsiklandozó ízekkel a látogatókat.

A közmédia által élőben közvetített Nemzeti Vágta részeként idén is megrendezik a jótékonysági sztárfutamot, a kishuszár vágtát, a kocsitoló versenyt, a fogatvágtát és a nemzetközi futamot is, ahol Magyarországgal együtt 12 ország lovasa száll nyeregbe saját nemzetének hagyományos öltözékében. Emellett lesz huszár hadibemutató, lovakat fektetnek a bugaci csikósok, valamint idén is várja az érdeklődőket a díjugrató és magasugrató verseny. A rendezvény zárásaként hortobágyi ménes hajtását láthatja a közönség.

A 2008-ban indult Nemzeti Vágtát a hagyományoknak megfelelően idén is a hadtörténelem egyik kiemelkedő személyisége emlékének szentelik: 2015-ben Rostás Pál, az 5. Radetzky-huszárezred 1813-ban hősi halált halt közhuszárjának előtt tiszteleg a rendezvény.

A Nemzeti Vágta részletes programja megtekinthető a www.vagta.hu internetes oldalon.

Címkék: Nemzeti Vágta

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 17:35, vasárnap | Belföld

Hétfőn kell megsemmisíteni a választási szavazólapokat

Hétfőn meg kell semmisíteni a választási irodákban az áprilisi országgyűlési választás és népszavazás ajánlóíveit, a szavazólapokat és az egyéb választási iratokat a jegyzőkönyvek kivételével;

2022. Július 03. 15:06, vasárnap | Belföld

Palkovics: Magyarországnak van elegendő vize

Magyarországnak van elegendő vize, de nem mindegy, hogy a vízkészlettel hogyan bánunk - emelte ki Palkovics László technológiai és ipari miniszter szombat este Győrben, a Víz, amit akartunk elnevezésű ünnepségen.

2022. Július 03. 12:43, vasárnap | Belföld

Halálos áldozata is van a migránsok fegyveres összecsapásának a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van,

2022. Július 03. 10:38, vasárnap | Belföld

Megműtötték a terézvárosi házomlásban megsérült táncművész gerincét

Sikeresen megműtötték a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült táncművész gerincét - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház az MTI-t.