Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2019. Július 27. 13:12, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

Összeütközött két bicikliző kisgyerek Márkón

Összeütközött két bicikliző kisgyerek Márkón

Egy 8 és egy 10 éves fiú sérült meg a márkói balesetben.

Két kerékpáros gyermek ütközött össze július 26-án 21 óra 5 perc körül Márkón az Orgona utcában. A 8 és a 10 éves fiúk egymással szemben közlekedtek az úttest közepén, az ütközés következtében mindketten elestek és megsérültek. A helyszíni szemle adatai alapján a gyermekek nem viseltek kerékpáros sisakot. A Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset okát és körülményeit.

A kerékpáros balesetek megelőzése érdekében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

• Kerékpárral alapvetően az úttesten, annak jobb széléhez húzódva kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a biciklivel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen. Ilyen az, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, azaz az út minősége nem teszi lehetővé a biciklivel való közlekedést.

• Az utat keresztező kerékpárúton lehet a kerékpárt hajtva közlekedni, ezeken a helyeken a közút kezelője megfelelő táblázással szabályozza az elsőbbséget. A biciklis akkor is kellő körültekintéssel haladjon át a kereszteződésen, ha neki van elsőbbsége!

• A kerékpáros sisak nem kötelező, de viselése ajánlott, hiszen az védi viselője fejét egy esetleges baleset, illetve ütközés bekövetkezésekor. Figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására és rögzítésére is a megfelelő védelem érdekében.

• Az első és hátsó lámpák, prizmák a kerékpár kötelező tartozékai közé tartoznak. A világítás nem csak éjszaka fontos, egy hirtelen jött nyári vihar miatt is lehetnek korlátozott látási viszonyok.

• Kerékpározás során lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése kötelező, de lakott területen belül is könnyebben észrevehető egy mellényt viselő biciklis.

• Fontos, hogy a szülők beszéljék át gyermekeikkel a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 16:07, péntek | Kék hírek

Gyerekek rabolták ki egy társukat

A rendőrök elfogták azt a négy kazincbarcikai gyermeket, akik erőszakkal elvették egy ismerősük rollerjét és pénzét.

2022. Augusztus 11. 12:01, csütörtök | Kék hírek

Egy pofon buktatta le a drogdílert

A rendőrök bejelentés alapján mentek ki egy kőbányai lakáshoz, amiről aztán felmerült, hogy drogtanyaként üzemel.

2022. Augusztus 11. 07:00, csütörtök | Kék hírek

Börtönbüntetést kapott a közúti balesetet okozó embercsempész

Nem jogerősen két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték azt az embercsempészt, aki június közepén tizenegy, az országhatárt előzőleg illegálisan átlépő külföldi állampolgárt akart az osztrák határhoz szállítani,

2022. Augusztus 10. 17:08, szerda | Kék hírek

Balhézó vendég késelte meg a biztonsági őrt a vásárosnaményi szórakozóhelyen

Testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vették.